tuinkussens

Genieten in het zonnetje doe je in je tuin!

Eindelijk zijn we bijna aan het einde van de winter gekomen. Dat betekent dat je binnenkort weer lekker in de tuin kunt genieten van de heerlijke lentezon. Maar hoe kan jij eigenlijk optimaal genieten in de tuin? Hier vind je wat ideeën om maximaal tot rust te komen in jouw tuin.

Een opgeruimde en nette tuin helpt

De eerste stap om te kunnen genieten in de tuin is om deze weer helemaal in goede staat te brengen voor het zomerseizoen. Dat betekent het gras en de planten goed bijwerken, nieuwe planten halen om extra sfeer in de tuin te brengen en alle overbodige rommel opruimen. Een opgeruimde tuin zorgt voor meer rust en je hebt zo de ruimte om leuke dingen te doen.

Kies voor een loungeset

Om te genieten kan je natuurlijk tuinstoelen kiezen die je kunt inklappen. Maar wat dacht je van een heerlijke loungeset? Deze sterke meubels kan je een vaste plaats geven waarop je heerlijk kunt zitten of liggen tijdens de zonnige dagen. Geef de loungeset nog wat extra sfeer door leuke sierkussens te halen. En natuurlijk liggen sierkussens nog eens extra lekker. Deze loungesets kan je in diverse stijlen halen zodat je als het ware het interieur van je huis naar buiten kunt laten lopen.

Gebruik een hangmat

Je kunt een (staande) hangmat in de tuin zetten om het ultieme relaxgevoel in je tuin te halen. Het enige wat je nodig hebt is een lekker zonnetje en een lekker muziekje op de achtergrond. Vaak zijn de constructies van een staande hangmat erg makkelijk in elkaar te zetten waardoor je snel klaar bent.

Zorg voor schaduw

Hou er wel rekening mee dat in de zomer de temperaturen flink kunnen oplopen en dat je beter niet uren in de volle zon gaat liggen. Wissel dus af door in de schaduw te gaan liggen. Hierbij kan je gebruik maken van een simpele parasol tot schaduwdoek of zonnescherm.


Geplaatst

in

door

Tags: