stoelen voor in de tuin

Nieuwe tuinmeubels kopen voor in de tuin? Welke tuinstoel kies jij?

Met de lente en de zomer voor de deur is het weer tijd om je tuinmeubels na te kijken en schoon te maken. Maar blijkt dat je tuinmeubels na jaren gebruik nu wel eens aan vervanging toe zijn? Of je wilt gewoon eens een keer iets geheel anders? Dan wordt het tijd om nieuwe tuinmeubels te kopen. Maar wat is nu de ideale stoel voor in jouw tuin? Je wilt natuurlijk een stoel waarmee je in de zon kunt relaxen, maar ook die je gemakkelijk zit voor als je visite hebt.

Vaste tuinstoelen

De vaste tuinstoel is een tuinstoel die niet verstelbaar is en die in de meeste gevallen dusdanig is ontworpen dat ze gemakkelijk stapelbaar zijn. Dit zijn ideale stoelen om snel bij te schuiven als je ineens veel mensen over de vloer krijgt. Net zo handig als je ze kunt bij zetten kun je ze ook weer opstapelen en in een hoekje wegzetten. Vaste tuinstoelen zijn ideaal voor gezinnen. Kinderen kunnen nogal eens wild doen met stoelen en daar zijn vaste tuinstoelen meestal tegen bestand. Vaste tuinstoelen zul je vooral veel in kunststof tegenkomen, maar ook hout of metaal is tegenwoordig een geliefd materiaal voor tuinstoelen.

Verstelbare tuinstoelen

De meest gebruikte tuinstoelen zijn tegenwoordig toch wel de verstelbare tuinstoelen. Het handige aan deze tuinstoelen is dat ze meestal gemakkelijk in te klappen zijn, waardoor je de stoelen plat kunt opbergen en ze in de winter geen sta in de weg zullen vormen. En het grote voordeel van verstelbare tuinstoelen is dat de rugleuning dusdanig te verstellen is dat je nagenoeg kunt liggen om van de zon te genieten. Hoewel er tegenwoordig ontzettend veel verschillende tuinstoelen zijn die je kunt verstellen, is in de regel toch zo dat het verstellen van deze tuinstoelen gemakkelijk gaat door de armleuning in een bepaalde stand te zetten.

Lounge tuinstoelen

Lounge tuinsets zijn de luxueuzere soorten tuinsets. De lounge tuinstoelen zijn vaak iets breder, maar wel erg comfortabel doordat er meestal dikke kussen inzitten. Bij deze tuinstoelen kan een hocker worden aangeschoven, zodat je ook gemakkelijk je benen languit kunt leggen. Een lounge tuinstoel is vaak gemaakt van wicker. Dit is gevlochten kunststof en lijkt betreffende de uitstraling erg op rotan, alleen veel duurzamer.


Geplaatst

in

door

Tags: