Zo sluit jij jouw LED dimmer aan in huis!

Nog beter dan besparende LED verlichting zijn led inbouwspots dimbaar! Vooral als je helemaal zelf de sfeer in de ruimte wil kunnen bepalen. Het installeren van een LED dimmer is echter een opdracht die je het beste volgens een duidelijk stappenplan doet. Hoe je precies een LED dimmer aansluit, lees je in onderstaand overzicht!

1. De dimmerknop verwijderen

Eerst en vooral moet de aanwezige dimmerknop verwijderd worden. Dit kan je doen door deze gewoon stevig vast te nemen en los te trekken. Draai vervolgens het moertje en de geïntegreerde ring met een tang los, waarna je het afdekraam verwijdert. Zorg dat alle onderdelen bij elkaar blijven liggen om later opnieuw te bevestigen!

2. De stroom uitschakelen

Zorg ervoor dat de stroom altijd uitgeschakeld is tijdens het installeren van de dimmer. Zet hiervoor de stop uit en controleer nog eens met een spanningzoeker of de elektriciteit wel degelijk af ligt. Op die manier kan je de dimmer veilig installeren!

3. De dimmer zelf aansluiten

De volgende stap is het installeren van de dimmer/ Leg de bruine stroomdraad in het rechtse vakje (L), de zwarte schakeldraad in het linkse vakje (waar een pijltje en een golfje op staan). Bevestig de schroeven vanaf de bovenzijde van de LED dimmer om de bedrading vast te maken.

4. De dimmer in de inbouwdoos bevestigen

Bevestig de dimmer in de inbouwdoos met schroeven of de aanwezige kleren. Als de dimmer breder is dan de doos, gebruik dan in elk geval geen inbouwklemmen om ruimte te besparen. Stel de dimmer af op het gewenste wattage!

5. De dimbaarheid instellen

Zet de stroom weer aan en gebruik de dimmer om de LED verlichting in te schakelen. Draai deze naar links; gebruik hiervoor een kleine schroevendraaier. Zodra het licht van de lampen onstabiel wordt, stop je met draaien. Je kan de dimbaarheid eventueel verder aanpassen. Plaats ten slotte het afdekmateriaal terug op de dimmer!

Bovenstaand eenvoudig stappenplan geeft je de mogelijkheid om je interieur prachtig af te werken met sfeervolle, functionele LED verlichting – dankzij een innovatieve LED dimmer!     


Geplaatst

in

door

Tags: