Welke soorten keukenbladen zijn er?

Wanneer je een nieuwe keuken wilt, zijn er allerlei keuzes die je dient te maken. Bijvoorbeeld wat voor een keukenblad er wordt gekozen. Welke soorten keukenbladen zijn er?

Keukenbladen materiaal

Wanneer je het hebt over soorten keukenbladen, dan kom je er al snel achter dat er veel type keukenbladen zijn. Welke keukenbladen materiaal keuzes heb je allemaal en hoe kun je hier een goede keuze in maken?

Kunststof keukenblad

Een kunststof keukenblad wordt doorgaans niet als heel erg luxe gezien, maar functioneert wel prima. Het grote voordeel hiervan is dat het beschikbaar is in allerlei soorten en maten en dat het doorgaans niet extreem duur is.

Aanrechtblad van graniet

Graniet komt uit de natuur en een type keukenblad gemaakt van graniet is daardoor volledig uniek. Het is een glanzend aanrechtblad dat zeer krachtig is. Het keukenblad kan absoluut tegen een stootje.

Houten keukenblad

Een houten keukenblad wordt vaak vooral gebruikt in keukens die een wat authentieke stijl moeten uitstralen. Een keukenblad van hout moet wel goed onderhouden worden, omdat het anders vlekkerig wordt. Een voordeel is wel dat het gemakkelijk is om op te knappen, waardoor het er snel als nieuw uitziet. Er zijn meerdere type keukenbladen waaruit je kunt kiezen als je voor hout gaat.

Keramisch keukenblad

De keramische keukenbladen zijn de laatste jaren steeds populairder geworden. Dit komt omdat het erg bestand is tegen krassen en vuil. Daarnaast is een keramisch keukenblad waterafstotend. Dit is zeer goed voor de hygiëne in de keuken.

Composiet aanrechtblad

Net als een keramisch keukenblad, is een composiet aanrechtblad ontzettend sterk en daarnaast zeer hygiënisch, doordat het waterafstotend is. Composiet heeft daarnaast een natuurlijke uitstraling die vaak in de smaak valt. Let wel op: een nadeel van dit keukenblad is dat je er niet zomaar pannen op kunt zetten. Hier kunnen lelijke vlekken door ontstaan.

Keukenblad van beton

Beton wordt tegenwoordig ook steeds vaker gebruikt als keukenblad. Beton kan heel goed tegen hitte en stoom. Ook is het erg duurzaam. Let er op dat en betonnen keukenblad helemaal op maat gemaakt dient te worden en dat het hierdoor vrij prijzig is. Ook kunnen er snel vlekken in ontstaan. Daar tegenover staat dan weer dat het een natuurlijke uitstraling heeft.


Geplaatst

in

door

Tags: