De woonkamertrends van 2018

Ben jij van plan om je woonkamer te pimpen? Wij geven je tips & tricks met de leukste trends van 2018. Zo maak je niet alleen je huis modern en up-to-date, maar verhoog je ook de waarde van je huis. Het belangrijkste is het vinden van balans tussen de dingen waar jij je prettig bij voelt en die momenteel trendy zijn. Supertof als je de nieuwste look in je woonkamer hebt, maar als jij je er vervolgens niet thuis in voelt, dan is dat zonde. Lees snel deze blog en tover je huis om tot een paradijsje.

Kleurenpalet

Als het op kleuren aankomt, belooft 2018 een heel aards jaar te worden. Dit betekent dat de primaire kleuren alle tinten bruin en groen zijn, aangevuld met de secundaire kleuren zoals donkerrood of zachtoranje. Het belangrijkste doel van deze kleurcombinatie is om het gevoel van gezelligheid te geven. Metalen tinten zoals koper en goed zijn bijvoorbeeld bedoeld om een warm gevoel te geven.

Vormen
Als het om meubels gaat, zal eenvoud het doel zijn. De verminderde en vereenvoudigde lijnen van het meubilair sluiten aan bij de trend van het minimalisme die al een tijdje op de markt heerst. Bij stoelen en tafels is het geometrische ontwerp nog steeds een goede keuze. Er kan geëxperimenteerd worden met de combinatie van houten vloeren, metalen meubels en andere meubelstukken zoals banken of kasten. Uiteindelijk moet het zo’n contrast bieden dat het zorgt voor een gedurfd, maar mooi ontwerp!

Donker hout

In de afgelopen jaren werd de nadruk gelegd op de natuurlijke tonen van hout. In 2018 draaien de tafels echter en worden donkere tonen steeds populairder, omdat ze de oppervlakken een verfijndere en luxere uitstraling geven. Deze nieuwe tint kan toegepast worden op alles: van tafels, tot planken, tot je vloer!

Meer inspiratie nodig? Ga naar eLiving voor meer woonkamer inspiratie.


Geplaatst

in

door

Tags: