pellets

Je huis verwarmen met een pelletkachel, wat zijn de voordelen?

Een pelletkachel is milieu vriendelijk, voor vele redenen. Bijvoordbeeld de besparingen die u ermee doet, tot wel 50% tegenover aardgas en centrale verwarming. Waardoor u na aanschaf van de kachel u op korte termijn uw geld al heeft terugverdient. Maar de pelletkachel is ook CO²-neutraal en stoot tot wel tien keer minder CO² uit dan centrale verwarming. Je hebt ook bijna geen last van geur of fijn stof. Pelletkachels hebben een hoger rendement, tussen de 85-95% in plaats van 78-86% bij een houtkachel. Bij het geval van een openhaard is het zelfs maar 30%. Pelletkachels met een kanalisatie kunnen meerdere kamers verwarmen, het is ook mogelijk om een infrarood verwarmingspaneel te instaleren.pelletkachel

De branstof dat zorgt voor de CO²-neutrale uitstoot zijn de houtpellets. Pellets zijn energiezuinig en ecologisch. Ongeveer 0.5 tot 1% van de pellets blijven uiteindelijk als assen over om hiervan een makkelijk visueel voorbeeld te geven 100kg pellets verbruiken geeft een handje vol assen op te ruimen. De houtpellets zijn goedkoper in vergelijking met andere brandstoffen. Houtpellets worden gemaakt van houtafval, maar soms ook uit hooi, stro en gedroogde bladeren. De houtpellets zijn dus eigenlijk gerecycleerd ‘afval’, toch is voor de functionaliteit en levensduur van uw kachel een kwaliteistpellet vereist. De prijs van de houtpellets zijn stabiel en altijd zo geweest over de loop der jaren. De zakken waar deze in worden bewaart zijn simpel op te bergen en stapelen. Geen gesleur meer met houtblokken! Gemiddeld gebruikt een pelletkachel tussen de 0.5 en 2 kilogram pellets per uur.

Het uiterlijk van een pelletkachel is zeer modern zodat die bij elke stijl van huis past. De buitenkant van de kachel heeft een koele temperatuur wat kindvriendelijk is of u kiest voor een spekstenen buitenzijde waardoor u langer de opgeslagen warmte kan doen uitstralen. Zo goed als alle kachels zijn programeerbaar zodat u die van een afstand kunt regelen. Sommige hebben zelfs een functie waardoor je ze vanuit een app kunt besturen. De pelletkachel heeft meerdere veiligheidspunten, geen enkele kans op vergiftiging van koolmonoxide en dus super veilig. Er is ook nog altijd de keuze tussen een vrijstaand model of een ingebouwde kachel, bijna elke afmeting is mogelijk. Daarnaast zijn ze zo veilig dat enkel 80cm van de glazen raam niks mag staan maar rond of dikwijls zelfs tegen de zijwanden van uw kachel kunnen nog meubelen geplaatst worden, waardoor ze erg plaatsbesparend zijn. De pelletkachel is een kachel met het plezier van een aangenaam vuur en de luxe van een centrale verwarming in 1. Daarnaast zijn er heden ten dage, combinatiekachels ter beschikking waar men zowel hout als pellets naast of na elkaar kunnen gebruikt worden. Het voordeel hiervan is dan weer als men houtopbrengst heeft op zijn eigendom deze kan gebruikt worden tijdens de daguren en pellets de lange nachten verwarmen zonder op te moeten staan.

Zo is het voor gezinnen met allergie-patiënten die graag een houtkachel hebben een geweldige optie. Astma-patiënten kunnen eindelijk genieten van een prachtig vuur zonder extra belasting voor de longen. Waar centrale verwarming de lucht makkelijk uitdroogt en hierdoor huistofmijt zegenviert, heeft de pelletkachel een veel natuurlijkere en minder droge warmte die zachter is voor de gezondheid.


Geplaatst

in

door

Tags: