Veel mensen delen hun huis met huisdieren. Vooral honden en katten zijn populair, maar ook de hamster, een cavia of een konijn zijn gezellige medebewoners. Al die huisdieren hebben hun eigen spulletjes nodig, daarom zijn er voor ieder huisdier aparte attributen verkrijgbaar. De een heeft een hok met stro nodig, de ander een kooi of een halsband. Voor een hond is ook een mand noodzakelijk en voor een kat een krabpaal. Veel huisdieren hebben plezier van hun speciaal speelgoed voor dieren. Ook hebben huisdieren in veel gevallen hun eigen etensbakje en waterflesje nodig.

Krabt een kat aan je meubels?

Een krabpaal voor de kat is een attribuut wat je niet kunt missen als je een kat als huisdier hebt. Katten krabben niet aan meubels om je tot last te zijn. Een kat heeft een attribuut nodig waar de nagels aan kunnen worden gescherpt. Ook raakt de kat op deze manier oude laagjes nagel kwijt, de zogenaamde nagelhoesjes. De kat kan zich door te krabben aan een paal of een boom ook goed uitrekken en tegelijkertijd een geurspoor uitzetten. Een kat doet het krabben aan voorwerpen dus uit een natuurlijke behoefte. Het is daarom een kat niet af te leren. Als er geen paal om aan te krabben in huis is, dan zoekt de kat iets anders waar de nagels in gezet kunnen worden. Voorkom krabben aan meubels door de kat vanaf de eerste dag een krabpaal te geven.

Waarom is een hondenmand handig?

Een hond ligt net als een kat, graag op een warm plekje. Een hondenmand met een hondendeken erin, voldoet aan de verwachtingen van een hond. Ook de speciale hondenkussens die tegenwoordig verkrijgbaar zijn, zijn ideaal als ligplaats voor honden. Natuurlijk is het gezellig om je hond naast je op de bank te hebben liggen, maar je hond zal die plek dan ook gaan opeisen. Als het je de volgende keer niet uitkomt als de hond op de bank wil liggen — bijvoorbeeld omdat je bezoek hebt — dan begrijpt een hond dat niet. Hij vindt het verwarrend en voelt zich ongelukkig als je hem straft. Ook laten honden (en katten) vaak haren achter op de bank en fris is dat niet. Geef je hond dus zijn eigen plekje. Het is niet alleen duidelijker voor een huisdier als het een eigen plekje heeft, maar het is ook hygiënischer.

Handige attributen voor een cavia, konijn of hamster

Cavia’s vermaken zich prima in speciale caviahuisjes. Een caviahuisje kan in de kooi gezet worden, maar ook in de kamer als de cavia zo nu en dan vrij mag rondlopen. Een balletjesdrinkfles met houder is handig voor veel knaagdieren. Dergelijke flesje voorkomen omgevallen waterbakjes en water in de kooi. Ook speelgoed is voor de meeste huisdieren belangrijk. Zo kunnen papegaaien zich bijvoorbeeld zo ernstig gaan vervelen dat ze hun eigen veren gaan plukken. Met speelgoed en attributen waarin voedsel voor papegaaien verstopt zit, kan dit voorkomen worden. In dierenwinkels kun je niet alleen de meest noodzakelijke attributen voor de meeste huisdieren verkrijgen, maar ook veel veilig speelgoed, zodat huisdieren zich elke dag kunnen vermaken.