Wie een tuin heeft tracht daar natuurlijk het maximale uit te halen. Een sfeervolle tuininrichting is daarbij al een grote stap in de goede richting. Net als bij het interieur binnenshuis is er ook sprake van tuintrends. Benieuwd welke trends er voor 2018 te spotten zijn? We zetten even de grootste op een rijtje zodat je weet wat te halen in de tuinmeubelshop!

Een streepje culinair

De tuin is meer en meer een plek waar mensen in de zomer ook echt veel tijd willen doorbrengen. Wat is er dan ook leuker dan koken in de tuin en een culinair hoogstaande maaltijd op jouw terras verorberen? Ongetwijfeld één van de tuintrends van 2018 is dan ook een echte kooktuin. Wat moet je je daarbij voorstellen? Dat is een tuin waar je niet alleen een moestuin hebt, maar ook buitenhaarden met kookfunctie plaatst. Extra gezellig en extra sfeervol!

Verticaal groen

Planten hebben natuurlijk altijd al hun plaats gehad in een tuin. In 2018 zien we echter de volledige doorbraak van verticaal groen. Dat betekent dat gebouwen meer dan ooit een groen kleedje krijgen. Mossoorten, verticaal groeiende beplanting en hangende bloemen zijn stuk voor stuk typische voorbeelden van deze hippe trend. Een terugkeer naar de jungle en de echte natuur zeg maar.

Authentieke materialen

De tuin is altijd al een plek geweest die rust uitstraalt en een zekere hang naar het verleden. In 2018 wordt die hang naar het verleden duidelijker dan ooit. Authentieke materialen zoals oude gebakken klinkers en natuursteen komen door de grote poort terug binnen. Dat klinkt misschien als veel werk en onderhoud, maar niets is minder waar. Gewoon goed informeren en je kunt niet missen.

Natuurlijke materialen

Samen met authentieke materialen zien we in 2018 ook heel veel natuurlijke materialen in tuinen terugkomen. Waar we in het verleden soms wat overdonderd werden door hele strakke tuinen is dat verleden tijd. De tuin is terug een oord waar het vooral gezellig mag en zelfs moet zijn. Een typisch voorbeeld van een materiaal dat een terugkeer maakt is de zwerfkei. Zwerfkeien zijn een uitgesproken natuurlijk element die een soort ruwe schoonheid aan jouw tuin kan toevoegen.

Water

Water is altijd al een dankbaar element geweest als versiering in een tuin, maar in 2018 zien we meer water dan ooit. Het draait daarbij niet om het water van strakke vijvers en betonnen gaten, maar wel om natuurlijke stromen. Vijvers zonder symmetrisch plan erachter, keien die overal doorheen het water verspreid liggen, ondergrondse verwerking van water en ga zo maar door. Een goed waterplan kan een ongelofelijke impact hebben op de algemene sfeer van jouw tuin. Waarom dit dan ook niet gebruiken?