Nieuwe vloertegels in de woonkamer leggen: Hoe pak je dat aan?

Nieuwe vloertegels leggen in de woonkamer kan ervoor zorgen dat deze ruimte een compleet nieuwe uitstraling krijgt. Kies je bijvoorbeeld voor een donkere tegel, dan kan het zijn dat de ruimte kleiner oogt dan hij daadwerkelijk is. Ook met patronen en andere effecten kun je helemaal los gaan, want zelfs met goedkope vloertegels kun je eigenlijk niet de mist ingaan.

De oriëntatie

Mocht je nog geen flauw idee hebben welke soort vloertegels je wilt, is het handig om vooraf na te gaan denken over verschillende dingen. Niet alleen de kleur is van belang, maar ook het formaat en de vorm spelen hierbij een grote rol. Je hebt misschien wel eens gehoord van het in de lengte leggen van het laminaat. Dit principe kun je bij langwerpige vloertegels ook toepassen. Door dit te doen zal de ruimte groter ogen dan hij daadwerkelijk is en dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen.

De uiteindelijke keuze maken

Als je een kleine selectie van vloertegels hebt gemaakt, moet je nog de keuze maken welke het uiteindelijk gaan worden. Een slimme truc hiervoor is om 1 vloertegel aan te schaffen en deze in jouw woning te leggen. Zo kun je precies zien of de kleur goed past bij de bank en alle andere meubelstukken die jij in huis hebt staan. Als je hem een paar dagen laat liggen, zul je merken dat je eraan gaat wennen en een mening gaat vormen. Ook is het slim om op verschillende tijdstippen te kijken wat je ervan vindt, want het kan ook nog wel eens verschil maken hoe het zonlicht op een vloertegel valt. De prijs is iets waar jij je niet door moet laten lijden bij het maken van een keuze, want zelfs goedkope vloertegels kunnen erg mooi in jouw woonkamer staan.

Het leggen van vloertegels

Het aanschaffen is gebeurd en dan is het een kwestie van het leggen van de vloertegels. Mocht je zelf helemaal niet handig zijn, dan kun je hiervoor het beste een klusjesman inhuren. Hij zal er dan voor zorgen dat alles gelegd wordt zoals het moet. Als je zelf wel een beetje handig bent, kun je dit ook prima zelf doen. Het leggen kun je over een bestaande vloertegel heen doen, maar eruit halen zorgt voor een mooier en egaler resultaat. Met de juiste lijm en een mooie kleur kit weet ik zeker dat het eruit komt te zien zoals jij voor ogen hebt!


Geplaatst

in

door

Tags: