Dé tuintrends waar jij naar op zoek bent!

Zoals elk jaar ontstaan er jaarlijks over allerlei verschillende zaken nieuwe trends. Of het nu het interieur is of de badkamer, met soms kleine ingrepen kun je alweer helemaal voldoen aan de nieuwste trend. Zo zijn er ook met betrekking tot je tuin verschillende trends waar te nemen. Richt je tuin in volgens de nieuwste trends, zodat je de mooiste tuin uit de buurt hebt. Ook nu geldt weer, dat je helemaal niet je hele tuin hoeft te verbouwen. Met enkele kleine toevoegingen voldoet jouw tuin ook aan de nieuwste tuintrend.

Hoogteverschillen in de tuin

Wil je je tuin echt goed aanpakken, werk dan met veel hoogteverschillen. De nieuwste trend van hoogteverschillen voorziet je tuin van op- en afstapjes en trapjes. Op deze manier is het zelfs mogelijk om een vijver of zwembad boven grondniveau te creëren of een mooie zitkuil met aan de randen houten bankstellen. Je tuin wordt er heel levendig van en kleinere tuien worden er optisch veel groter door.

Wilde tuin

De wilde tuin is geen nieuwe trend, maar is weer helemaal opnieuw in. Denk deze keer aan een tuin in Engelse cottage stijl. Maak er een heel levendige tuin van met allerlei soorten en kleuren wilde bloemen, zoals korenbloemen, klaprozen en margrieten. Om het ‘wilde’ effect te behouden, zaai je de bloemzaden door elkaar, zodat alles soorten door en naast elkaar groeien. Niet alleen ziet je tuin er dan heel vrolijk uit, het trekt ook dieren aan, zoals bijen, vogels en vlinders. Bovendien hoef je geen verstand van tuinen en bloemen en planten te hebben, want aan een wilde tuin valt weinig te onderhouden.

Loungeset

Nog zo’n trend die al enkele jaren standhoudt zijn de loungesets. Een mooie loungeset op je terras is gezellig, want je kunt er met veel personen op zitten en het heeft een luxueuze uitstraling. Aluminium loungesets zijn momenteel helemaal in. Het grote voordeel van aluminium loungesets is dat ze licht in gewicht zijn, uitermate duurzaam, gemakkelijk in onderhoud en stijlvol om te zien. Kijk op Tuinmeubelshop.nl met tuinmeubels in alle soorten en maten, waar je altijd wel tuinmeubels vindt volgens jouw smaak.

Buitenverlichting

Tijdens de lange zomeravonden wil je tot diep in de nacht buiten zitten. Vooral als je ook nog visite hebt, kan het tot in de late uurtjes erg gezellig zijn. Goede buitenverlichting is dan essentieel. Heel stijlvol is het om ledlampjes in de grond of in de treden van een buitentrap te verwerken, zodat je ‘s avonds een leuk lichteffect kunt creëren.

Hergebruik oud hout

Heb je wat oud hout of wat pallets over? Niet weggooien, maar maak er iets nieuws van. Zo kun je van een boomstam een leuke bank maken en een pallet kun je aan de muur hangen. Hier hang je dan bloempotten met leuke bloemen of planten. Als je heel handig bent, dan kun je van oud hout zelfs je complete tuinset maken.


Geplaatst

in

door

Tags: