IKEA moedigt de hedendaagse kinderen aan om hun circustalenten te ontdekken in de nieuwe kinderkamertrend 2014: Cirkus Cirkör, met onder andere jongleren, koprollen en schommelen. Denk aan producten als een jongleerset tot aan een trapeze schommel, ontworpen in samenwerking met de zweedse circus Cirkus Cirkör. Vanaf april zijn al deze producten verkrijgbaar in alle winkels van de IKEA.

Blijf in beweging

Tegenwoordig zien we alle kinderen druk met hun mobieltjes, computers en videospelletjes. Dat maakt het erg lastig om ze in beweging te houden. Maar wat nu als hun kamer is omgetoverd tot een heuse circus? Met de nieuwe collectie worden kinderen gestimuleerd om te spelen en in beweging te blijven, terwijl je huis een creatieve en leuke plek wordt. De kinderkamertrend 2014 is zich er van bewust dat kinderen zich ook kunnen bezeren als hun kinderkamer een speelruimte wordt. Alle producten zijn daarom geïnspireerd op het circus en voldoen aan de meeste strenge kwaliteits- en veiligheidseisen.

Bewegen betekent vallen

Een kind die veel rondrent en speelt zal ongeneigd een keer goed vallen, dat is immers niet te voorkomen. Maar gelukkig gaat deze trend met verschillend voorzorgsmaatregelen, zoals een Plufsig gymmat. De handstand oefenen is dan geen probleem meer want de mat zal hun val absorberen. Daarnaast is de mat in een handomdraai opgeborgen.

Schommelen en jongleren

Zodra kinderen de Gunggung schommel zien zullen ze niet meer stil kunnen blijven zitten. Gemaakt van polyester en geïnspireerd op duurzaam materiaal is acrobatiek in handbereik. De schommel is al voor kinderen vanaf 3 jaar geschikt.

Als je wilt dat je kind hun coördinatievermogen trainen, dan is de Träning jongleerset het ideaal speeltje. De kleurrijke kegels, ballen en ringen bieden daarnaast nog andere speelmogelijkheden. Kinderen raken creatief genoeg! Zo kunnen ze evengoed gaan bowlen om met de ringen gaan werpen.