Kosten van een hoveniersbedrijf

Een droomhuis is niet compleet zonder een mooie tuin. De tuin is het verlengstuk van het huis en dit is het eerste indruk wat mensen van je huis krijgen. Maar een mooie tuin aanleggen kan snel flink wat geld kosten. Daarnaast heeft niet iedereen groene vingers en zullen het door een hovenier moeten laten doen. Hovenierskosten moeten niet onderschat worden. De kosten van een hoveniersbedrijf zijn lastig te vergelijken met andere hoveniersbedrijven omdat de diensten die zij leveren nogal kunnen verschillende. In dit artikel gaan we hierop in.

hoveniersbedrijf

Particulier of bedrijf?

Voor bedrijven loont het om overeenkomsten te sluiten voor het onderhoud van het groen. Particulieren zullen over het algemeen zelf het onderhoud verrichten en voor het vakwerk een hovenier inschakelen. Maar voor bedrijven is het vaak de moeite om onderhoudscontracten bij meerdere hoveniersbedrijven een offerte op te vragen.

Prijzen en tarieven hoveniersbedrijf

Het makkelijkste is om verschillende plaatselijke hoveniers te benaderen en een offerte te laten opstellen. Deze prijzen zullen van de periode afhangen. Als een hoveniersbedrijf persoonlijk in een drukke periode verkeerd, dan kun je verwachten dat zijn prijzen hoger zullen uit vallen. Het is daarom dat er in winterperiodes lagere prijzen worden gehanteerd. Als je flexibel bent in de periode en tijdstip, kan dit direct een hoop geld schelen. Om verschillende tarieven te vergelijken wordt er meestal een onderverdeling gemaakt tussen tuinaanleg, tuinonderhoud, tuinontwerp en tuinrenovatie.

Gemiddeld kosten per uur

Het is altijd lastig om te precieze kosten op voorhand te bepalen. Gemiddeld kost een hovenier tussen de 30 en 60 euro per uur. Het is altijd een mogelijkheid om zelfstandigen te benaderen die zich voor lagere prijzen aanbieden. Dit kan al vanaf 17,50 euro per uur. De zelfstandigen zijn mensen die goed werk kunnen verrichten, maar let wel op dat ze vaak niet gespecialiseerd zijn als hovenier en meerdere klusjes zoals schilderen aannemen. Voor echte kwaliteit kun je toch het beste bij een hovenier terecht.


Geplaatst

in

door

Tags: