Je woont op jezelf, je hebt een leuke baan en alles gaat van z’n leien dakje. Maar je bent toch nog niet helemaal tevreden. Je bedenkt je dat je gewoon lekker wilt wonen. Misschien is het dan tijd om je te laten adviseren over je interieur. Er zijn genoeg bedrijven die in hun service een gratis interieuradvies geven. Hierbij komt een kennismaking van pas en wordt er gepraat over je woning van tv meubels, tot behang en van verschillende vloeren tot de door jou zo begeerde relaxfauteuil. Daarnaast komt ook je lifestyle ter sprake.

Geen concrete plannen

Ook als je nog geen concrete plannen hebt is het niet verkeerd om eens te kijken of je nog meer uit je huis kan halen en hoe je je woonplezier kunt verhogen, maar ook hoe je geluidsoverlast, ongewenst licht, warmte en kou in bedwang kunt houden. Misschien is het zelfs mogelijk om je energierekening te verlagen.

Hoe komt zo’n advies tot stand?

Lekker wonen klinkt allemaal leuk en aardig, maar hoe zorgt een adviseur er nou voor dat je ook volgens jouw definitie van lekker wonen, lekker kunt wonen? Oriëntatie komt bij advies altijd eerst om de hoek kijken. Samen met jou gaan ze op zoek naar je woonstijl en woonwensen. Elk huis is anders en zo ieders leven, wensen en persoonlijke smaak ook. Bespreek goed alle mogelijkheden en uitgangspunten. Inspiratie is het volgende wat van belang is. Wanneer je stijl ‘duidelijk’ is, kan een adviseur je op verschillende ideeën brengen. Dit doen ze door met stoffen, schetsen en materialen te spelen die de stylisten speciaal voor jou aandraagt. Tot slot volgt het advies. Een juiste uitstraling is belangrijk, maar gebruiksgemak en onderhoud zijn juist de elementen die je woonplezier bepalen.

Ben je tevreden met hetgeen wat je geadviseerd bent? Je kunt dan de aanpassingen aanbrengen. Geen zorgen, een dergelijk advies hoeft niet direct te betekenen dat het hele huis verbouwd moet worden. Het kan evengoed om kleine aanpassingen gaan die je zelf kunt bewerkstelligen. Wil je wel gaan verbouwen? Dan is het verstandig om een aannemersbedrijf in te huren.