Gewone schilder of winterschilder?

Een schilder is meestal van vele markten thuis. Dit heeft alles te maken met het feit dat er in en om het huis van alles te doen valt. Zo speelt de binnenkant en de buitenkant een belangrijke rol. Een schilder is een echte vakman, je kunt er altijd terecht voor goed advies of om hem het schilderwerk te laten doen. Maar waar kies je voor, een gewone schilder of een winterschilder?

Winterschilder is voordelig

Als je op je centen moet lukken, dan is het beste om een winterschilder in te schakelen. Een winterschilder schildert uw huis in de winterperiodes. Dit is de periode van 21 november tot 21 maart. Het kan hierbij gaan om het schilderen van de binnenkant maar ook de buitenkant. Een winterschilder is meestal te herkennen aan een logo van Fosag.

Buitenkant schilderen in de winter?

Vroeger werd de buitenkant vaak alleen in de zomerperiodes geschilderd. Dit heeft natuurlijk met de weersomstandigheden te maken. Maar tegenwoordig zijn er special verven ontwikkeld die het mogelijk maken om ook in de winter te schilderen. Doordat een winterschilder zijn werk over het hele jaar kan verspreiden, geeft hij vaak in de winterperiodes kortingen tot maar liefst 30%. Sommige schilders die geven andere kortingen, zoals 1 uur gratis schilderen per dag.

Voordelen

De winterschilder is dus een voordelige vakman. Daarnaast is deze schilder vaak vrij in het voorjaar. Door al het schilderwerk in de winter te laten uitvoeren, heb je in de zomer geen last van steigers en andere gereedschappen. Tot slot kan de winterschilder vlot verven. Zodra je woning aan onderhoud toe is, kan hij direct aan de slag.

Of je nu voor een gewoon schildersbedrijf of winterschilder het werk laat doen zal aan de kwaliteit niet veel verschillen. Een winterschilder brengt nu eenmaal een aantal voordelen met zich mee daar zijn werk over het gehele jaar te kunnen verspreiden.

 


Geplaatst

in

door

Tags: