Keukentrends 2014

De keuken en design worden steeds vaker in één zin gebruikt. Het is belangrijk dat je fijn en lekker kunt koken in een zowel functioneel als mooie ruimte die naar al je wensen voldoet. Net als alle ruimtes in het huis, is de keuken ook aan vele trends onderhevig. In dit artikel gaan we in op de meeste duurzame en mooiste trend, namelijk groene keukens en de leefkeukens.

Groene keukens

Met de Farm Kitchen wordt de trend toegankelijk voor een breed publiek waaronder mensen met een gezin, een belangrijke tijdrovende baan en mensen zonder groene vingers. Architecture and Food, een Londense designstudio, integreerde een micro-agricultuur. Dit houdt in dat voedsel ook gewoon verbouwd kan worden in de keuken! Met juist licht, irrigatie en andere groeistimulansen is het mogelijk om kleine hoeveelheden groenten en kruiden te produceren. De Farm Kitchen blinkt uit in warme, kleur- en geurrijke esthetiek. De levende muren en verticalen tuinen stimuleren je zintuigen.

De mooiste keukens

Charles Zana speelde met verschillende materialen en ontwierp een keuken tot lichte woomruimte, door het toevoegen van een royale hoekbank. Hij maakte combinaties als glas marmer met ruw hout, onyx met messing, zijde met verkoold hout en porselein met plastic. Dit alles geeft een zeer moderne twist. Met 3D tegels en een grote wandkast is het servies even mooi gebleken als de kunstobjecten en foto’s op de wanden. Hier komt een accentkleur groen in terug die bijpassend zijn bij tie-dye gordijnen, een zijden vloerkleed en de grote bank. Door deze zaken te combineren zal de keuken als een woonkeuken voelen.

Of je nu liever een groene, duurzame keuken hebt of een schitterende mooie keuken, om design in de keuken kan je niet meer omheen. Door creatief te zijn kun je je keuken omtoveren tot een extra woonruimte waar de hele familie zich voelt zoals in een gewone woonkamer.


Geplaatst

in

door

Tags: