Kinderkamer inrichten tips

De kinderkamer inrichten kan soms nog wel lastig zijn, omdat het toch wel iets verschilt met de slaapkamer van volwassenen. We geven je in dit artikel een aantal tips die het gemakkelijker maken een keuze te maken voor het inrichten van de kinderkamer.

Ruimte in de kinderkamer

Wat erg belangrijk is in een kinderkamer is dat er nog veel ruimte overblijft. Kinderen willen graag met hun speelgoed spelen op hun kamer en dat is niet mogelijk wanneer de kamer helemaal volgebouwd staat met kasten en andere meubels. Zorg er daarom voor dat er voldoende ruimte overblijft voor de kinderen om te spelen. Wanneer de kamer niet zo groot is kan je kiezen voor een bed en opbergkast inéén. Deze nemen minder ruimte in en zijn toch erg gemakkelijk omdat ze gelijk opbergruimte bieden.kinderkamer

Opslagruimte in de kinderkamer

Kinderen willen graag hun speelgoed op hun kamer bewaren, maar om alles los te zetten is ook geen gezicht. Opbergruimte in de vorm van bijvoorbeeld kasten bieden hier de oplossing. Wanneer er niet zoveel ruimte in de kamer aanwezig is kan je er ook voor kiezen om een gedeelte van het speelgoed ergens anders op te slaan bijvoorbeeld op zolder of in een kist in de woonkamer.

 

 De kinderkamer inrichten met kleur

Met kleuren bedoelen we hier niet het inkleuren van een tekening, maar de kleur van de wanden en accessoires. Een kinderkamer mag best erg kleurrijk zijn, dat ziet er juist heel gezellig en leuk uit. Een hele witte kinderkamer is ook niet echt vrolijk. Zorg er daarom voor dat de kamer lekker vrolijk is! Maar hou er wel rekening mee dat de kamer nog steeds rustgevend is voor een goede nachtrust.

De vloer in de kinderkamer

Hou bij de kinderkamer inrichten ook rekening met het kiezen van de vloer. Een tapijtenvloer in een kinderkamer is niet echt ideaal om op te spelen, een houten vloer bijvoorbeeld is hier veel beter geschikt voor.
Wij hopen dat deze tips jullie een beetje geholpen hebben! Heb je zelf nog leuke of handige tips? Laat het ons dan weten!


Geplaatst

in

door

Tags: