Tips slaapkamer inrichten

De slaapkamer is een plek die erg rustgevend moet zijn, aangezien je in deze kamer helemaal tot rust hoor te komen. Het is daarom belangrijk met de inrichting van de slaapkamer erop te letten dat deze wel rustgevend genoeg is.

Slaapkamer inrichten: Het bedslaapkamer inrichten

Het allerbelangrijkste van een slaapkamer is uiteraard het bed wat er instaat. Het bed zal ook ongetwijfeld het meeste ruimte in beslag nemen. Het is ten zeerste aan te raden te kiezen voor een kwalitatief goed bed en hier mag je best wel wat geld aan uitgeven. Een goed bed zorgt er tevens voor dat rugklachten wegblijven. Tegenwoordig heb je bijvoorbeeld traagschuim matrassen die zich helemaal vormen naar je lichaam. Let op wel op als je een bed koopt dat deze niet te groot is zodat jij en je partner beide voldoende ruimte aan de zijkant over hebben om in te stappen. Plaats het bed ook niet tegen een verwarming aan of dicht tegen de ramen aan. Dit alles zorgt voor een betere nachtrust.

Slaapkamer inrichten: opbergruimte

Een ding wat je niet wilt in je slaapkamer is rommel. Zorg daarom voor voldoende opbergruimte, zodat er zo min mogelijk rommel in de kamer ligt. Wanneer er overal veel spullen liggen zorgt dit ook voor een onrustiger beeld, terwijl je juist tot rust wilt komen in je slaapkamer!

Slaapkamer inrichten: kleuren

De kleur van de muren in je slaapkamer is geheel afhankelijk van smaak. De ene heeft liever een donkere slaapkamer en de andere een lichte slaapkamer. Wanneer je het liefst een zo donker mogelijk kamer wilt dan kan je er voor kiezen om bijvoorbeeld zwarte of donkergrijze gordijnen te nemen, die weinig licht doorlaten. Vooral voor mensen die bijvoorbeeld in de nachtdienst werken en overdag moeten slapen is dit aan te raden. De kleur van de vloer speelt hier uiteraard ook een rol.

Slaapkamer inrichten: de kamer verlichten

Verlichting in de slaapkamer is erg belangrijk. Sommige mensen lezen voordat ze gaan slapen nog graag een boek of tijdschrift. Dan wil je wel verlichting hebben die je daarna gemakkelijk uit kunt doen. Kijk dus van te voren wat je nodig hebt en wat je zelf gemakkelijk vindt.

Als laatste tip wil ik jullie meegeven dat het verstandig is om te beginnen met de grote dingen in de kamer te plaatsen, zoals het bed en de kasten. Zo houd je overzicht over de ruimte en dan kan je later bepalen waar je graag nog accessoires bij wilt.


Geplaatst

in

door

Tags: