Voeg stijl toe met natuurlijke elementen

Je hebt een nieuwe woning op het oog, en je wil het interieur dan uiteraard ook aanpakken om het te laten matchen met jou eigen smaak. Of je wil de stijl in je bestaande woning omgooien. Maar wat is dan wijsheid? Iets ‘mooi’ vinden is natuurlijk subjectief. Maar er zijn wel degelijk algemene stijlelementen die een interieur net dat beetje extra geven. Een belangrijke materiaalsoort om jou interieur kwaliteit uit te laten stralen is natuursteen. Dit geeft vrijwel altijd een stijlvolle ’touch’ aan ieder interieur.

Keukens en accenten met natuursteen

De belangrijkste ruimte waar natuursteen het meest in kan worden gebruikt is de keuken. Een werkblad van natuursteen komt vaak voor, en is het favoriete materiaal voor velen om de keuken een prachtige uitstraling te laten geven. Een voordeel is ook dat het materiaal naadloos verweven kan worden in elke interieurstijl die je maar kan bedenken. Dit komt ook door de variatie aan natuursteensoorten die verkrijgbaar zijn. Denk maar eens aan graniet, composiet of terrazzo. Elk een soort wat verschilt van elkaar. Zo is er voor elke smaak wel een natuursteenvariant te vinden.

Waar steeds meer mensen ook voor kiezen is om niet alleen natuursteen in de keuken te verwerken, maar om dezelfde soort ook te verwerken in details in andere ruimtes. Zo wordt de gehele interieurstijl door de hele woning doorgevoerd, wat rust en samenhang uitstraalt. Denk maar eens aan een schouw van een openhaard, of de wastafel in je badkamer. Dit aanrechtbladen bedrijf speelt in op deze wens. Men kan namelijk naast aanrechtbladen ook bladen krijgen voor de beschreven doeleinden – werkelijk elke maat kan hier worden besteld.

Combineren of contrasteren

Er is zoveel mogelijk met natuursteen. Je kan denken aan een compleet natuurlijk interieur. Hier wordt natuursteen gecombineerd met andere natuurlijke materialen en kleuren, bijvoorbeeld hout, riet en aardetinten. Zo wordt complete harmonie bereikt.

Het andere uiterste is een contrast tussen natuursteen en een modern interieur. Dit is een erg populaire stijl die vaak wordt toegepast. Het is dan niet te saai door het subtiele contrast, en door de moderne stijl en duurzaam natuursteen ben je zeker van een interieur dat luxe en kwaliteit uitstraalt.
Naast deze twee uitersten zijn er talloze andere ideeën te bedenken, en dat is de kracht van natuursteen – elke variatie is mogelijk, wat vrijwel altijd tot een stijlvol resultaat zal leiden.


Geplaatst

in

door

Tags: