keukenblad

Het interieur van woonkamer tot keuken

Huizen zijn verschillend, en de ruimtes in huizen ook. De brede variatie aan stijlen van huizen in Nederland staan garant voor ons diverse straatbeeld. Nieuwbouw, klassieke stadswoningen, herenhuizen, buitenwijken in jaren ’60 en ’70 stijl, woonboerderijen… Echter, een exterieur is niet makkelijk aan te passen aan jou specifieke persoonlijke voorkeuren. Maar aan het interieur kunnen we wel, met relatief weinig moeite, onze eigen draai geven.

Het interieur

Wanneer je een huis koopt of al bezit, is het exterieur in veel gevallen al iets wat je bevalt aan je woning. We kopen namelijk vaak een woning die we selecteren op het algehele gevoel wat we hierbij hebben, en hier speelt het exterieur een grote rol in. Daarnaast is het praktische van de ruimtes ook erg belangrijk: Hoeveel vierkante meters zijn er en hoeveel kamers.

Wat iets onbelangrijker is bij het kopen van een woning, is het interieur. Dit komt omdat we graag onze interieurs aanpassen aan onze eigen wensen, omdat dit vrij makkelijk en met relatief weinig kosten te doen is, wanneer we het bijvoorbeeld vergelijken met kosten voor het aanpassen van exterieur zoals gevels en dergelijke. Het meest in het oog springende werk wat huizenbezitters dan ook doen, is het aanpassen van het interieur. Door het toevoegen van materialen zoals een houten of stenen vloer en een keukenblad van natuursteen kunnen de juiste effecten worden bereikt voor het interieur wat aansluit op jou visie.

keukenblad

Keuken vaker als centrum woning

Wat we steeds vaker merken, is dat men de keuken aangrijpt als leidraad voor de algehele sfeer die de woning moet uitstralen. Dat komt vooral omdat de meeste woningen een open  keuken hebben, maar ook keukens in aparte ruimtes worden zo ingedeeld dat deze een belangrijk centrum vormen qua activiteit, alsook qua vormgeving. En dit effect kan al bereikt worden door bijvoorbeeld alleen al het aanrechtblad te veranderen.

Het vernieuwen van een keuken is een verandering binnen het interieur die je niet elke paar jaar doet, in vergelijking tot een likje verf met een andere kleur op de muren. Daarom moet de keuken voor veel mensen de perfecte uitstraling hebben. Zo wordt er veel onderzoek gedaan naar de verschillende stijlen zoals landelijk of modern. Deze stijl wordt dan verder doorgevoerd door de gehele woning. Zo is er een duidelijk hoofdthema in de woning, wat weer zorgt voor harmonie en rust.
Dit hoeft echter niet altijd het geval te zijn – er zijn ook de excentrieke opstellingen, zoals een woonboerderij die, naast de landelijke warme elementen, een hypermodern interieur heeft als contrast. Vaak is er goed nagedacht wanneer men kiest voor zo’n ‘edgy’ contrast, en doordat het geheel hierdoor toch in balans blijft, waarborgen ook deze aparte stijlen rust.


Geplaatst

in

door

Tags: