Vooral in de zomermaanden is het leuk om buiten verschillende woonaccessoires te plaatsen die het buitenleven op een positieve manier beïnvloeden. Woon je op een flat met een balkon, of juist in een vrijstaand huis met een enorme tuin dan wil je in beide gevallen dat je op heerlijke zomeravonden lekker buiten kan genieten van de buitenlucht.

Terras en balkontrends

De afgelopen jaren zien we steeds vaker dat de binnenhuisstijl van de inrichting/ interieur wordt doorgetrokken naar het balkon of de serre, veranda of patio.

balkon
Balkon inrichting

Veel balkons worden eigenlijk gebruikt voor tijdelijke opslag van allerlei voorwerpen zoals fietsen, bezems, kratten etc. Om het balkon om te toveren tot een gezellige plek moet men als eerste het complete balkon leeghalen. Daarna moet er worden nagegaan met hoeveel kilo het balkon maximaal mag worden belast. Om vervolgens te bedenken wat voor functie je voor het balkon in gedachten hebt. wil je er kunnen ontbijten, wil je er rustig een boek kunnen lezen of wil je het ‘s avonds als een gezellig plekje maken, waar je rustig kunt zitten en een drankje kunt doen? Wordt het een plek waar je vaak ‘s avonds wilt gaan zitten, dan zal er goed op de verlichting moeten worden gelet. Wordt het meer een plek om rustig in je eentje een boek te lezen, dan moet er misschien plaats worden gemaakt voor een lekkere comfortabele loungestoel. Leuke accessoires voor op het balkon zijn natuurlijk plantenbakken die aan de muren of aan de railing kunnen worden gehangen. Een leuk houten tafeltje met een dienblad en eventueel kaarsjes of een windlicht kan een leuke toevoeging zijn. Ook vogelhuisjes zijn leuk voor op het balkon. De inrichting van binnen de flat of het appartement kan tevens erg goed worden doorgetrokken naar de inrichting van het balkon. Meubels en accessoires kunnen in de zelfde stijl en zelfde kleurstellingen worden gekocht.

Terras inrichtingWoonaccessoires voor buiten

Bij het terras kun je eigenlijk jezelf hetzelfde afvragen. Wat voor functie gaat het terras precies vervullen. Wil je ‘s avonds heerlijk in de tuin kunnen genieten, of wil je juist overdag in de zomermaanden buiten onder het zonnescherm een boekje kunnen lezen? Beide opties zijn trouwens ook mogelijk. De trend om het interieur van binnen door te zetten naar buiten kan door tuinmeubels in dezelfde kleurstellingen te kopen als de meubels van binnen. Natuurlijk moet er ook op de materiaalkeuze worden gelet. Heb je binnen een landelijk interieur, waarbij veel gebruik wordt gemaakt van landelijke materialen, dan is het aannemelijk om buiten ook voor landelijke meubels en accessoires te kiezen. Heb je binnen juist een strak design, waarin je gebruik maakt van moderne technologie, dan kun je dit ook doortrekken naar het terras. Veel gebruikte woonaccessoires voor op het terras zijn bijvoorbeeld vuurkolven of vuurschalen voor buiten zoals die je vindt op www.hometextileshop.com/info. Zowel voor op het terras als op het balkon zijn voor dit najaar allerlei verschillende oplossingen voor vogels weer erg in trek. Er zijn allerlei creatieve oplossingen voor de welbekende vetbollen en pindanetjes. Zo worden er leuke vogelhuisjes gemaakt, voedersilo’s met zuignappen welke je tegen het raam aan kunt plakken.