de kleur teal

Woontrends herfst 2014

Het voelt met zulke warme dagen waarschijnlijk nog niet echt als herfst aan, maar de herfst is al volop aan de gang. En de winter is al weer in aantocht! Zoals gewoonlijk bij elk nieuw seizoen, heeft ook de herfs van 2014 weer verschillende nieuwe trends op het gebied van wonen. Bij elk seizoen zijn er terugkerende aspecten, zoals dat er in de herfst veel gebruik wordt gemaakt van herfstkleuren zoals rood, bruin en geel. Ook wordt er ter decoratie vaak natuurlijke materialen toegepast zoals takken, herfstbloemstukken etc. Daarnaast zijn er jaarlijks nieuwe ontwikkelingen, waarbij de hier in het kort de woontrends voor de herfst van 2014 beschrijven.

de kleur teal

Bijzondere kleurgebruik

De afgelopen jaren zagen we in veel interieurs allerlei soorten grijstinten terugkomen. Deze herfst zien we dat er wordt afgeweken van deze grijstinten en waarbij er meer van andere opvallendere kleuren gebruik wordt gemaakt. Vaak worden kleuren zoals geel, groen of roze gebruikt. Deze worden afgewisseld met zachte pastelkleuren. Eén van de kleuren die niet alleen deze herfst erg populair is, maar heel 2014 al veel wordt toegepast is teal. Teal is een diep groenblauwe kleur, die met veel andere kleuren gecombineerd kan worden. WAnneer je teal combineerd met marineblauw, indigo en denim kun je een soort diepzee-effect creeeren. Ook kun je teal goed met blauwgroen, smaragd en mint gebruiken, waardoor je een meer frisse natuurlijke look neerzet.

woontrends herfst 2014
Naast teal, is ook de kleur oker bijzonder populair. Zeker met andere herfstkeleuren is oker erg goed te combineren. De kleur staat erg mooi in combinatie met bruin, gebroken wit en diepgrijs. Voor het toepassen van oker hoeeft niet perse een complete wand in deze kleur geverfd te worden, ook door enkele woonaccessoires in deze kleur te kopen, kan een erg leuk effect worden neergezet.

De culturele trend

Een ander deel van de woontrends van de herfst van 2014 is de zogenaamde culturele trend. Hierbij moet je niet denken aan oer Hollandse taferelen, maar juist invloeden uit allerlei andere culturen. Zo worden verschillende materialen en culturen gecombineerd in één interieur waardoor je als ware een soort wereldreis in je eigen interieur kunt maken. Voor mensen die van reizen houden is het een ideale manier om verzamelde souvenirs een mooi plekje te geven. Hierbij kun je denken aan maskers, beelden, vazen of kleden. Ook meubels van andere culturen maken een culturele inrichting compleet. Denk bijvoorbeeld aan een mooie Chinese bruidskast of een kast van Indonesisch houtsnijwerk. Je hoeft hierbij niet meteen de complete woning vol te zetten met allerlei spullen uit andere landen. Deze trend kan ook prima gecombineerd worden met allerlei andere woonstijlen, of dat nou modern, klassiek of landelijk is.


Geplaatst

in

door

Tags: