eettafel

Eettafels recht of rondhoekig

Het kan een flinke uitdaging zijn om je kamer praktisch in te delen met een enorm aanbod aan meubels. Ook de eethoek kan de nodige vraagtekens geven: wat kies je voor de eetruimte? Ronde of toch rechthoekige tafels? Hier vind je enkele tips om je meer te helpen bij je keuze. 

Volgens de contouren van de kamer

Kijk naar de vormen van de kamer. Wanneer je een rechthoekige kamer hebt zal een rechthoekige eettafel hier erg goed bij passen. Ook de accessoires (bijvoorbeeld een vloerkleed) hebben een aandeel hierbij: combineer je eettafel met de juiste vormen (rond bij rond, rechthoekig bij rechthoekig). Zo heb je een mooi consistent geheel. 

Gebruik de beschikbare ruimte handig

Of je nu kiest voor een ronde of een rechthoekige tafel: kijk ook naar de beschikbare ruimte. Als je een kamer gebruikt als eetruimte, dan zal een rechthoekige tafel hier vaak de beste optie zijn om met veel mensen te kunnen eten. Bij een kleinere ruimte kan een ronde tafel juist praktischer zijn door de compactere vorm. 

Intiem en gezellig

Het voordeel van een ronde tafel is dat je door de kleinere vorm wel dichter bij elkaar zit. Dit kan natuurlijk leuk zijn als je samen knus wilt eten. Maar denk eraan dat je weinig kwijt kunt qua spullen vanwege het kleinere oppervlak. 

Veiligheid en stabiliteit

Hoewel een tafel vaak minder ruimte heeft om spullen kwijt te kunnen, heeft het wel het grote voordeel dat het geen punten heeft. Zo voorkom je dat je kinderen hier pijnlijk tegenaan stoten. Het nadeel is wel de stabiliteit: Normaal staat een ronde tafel op slechts een poot waardoor het niet zo stevig staat als de rechthoekige variant. Dat zijn dus belangrijke zaken waar je over na kunt denken bij het inrichten. 

Imposant

Natuurlijk kan je een eettafel ook puur kopen om een prachtige eyecatcher te hebben in de kamer. Dit kan stijlvol en modern zijn, stoer en industrieel, authentiek en landelijk, en ga zo maar verder. Zorg voor een mooi aanzicht in jouw kamer en ga een rustieke eettafel kopen om echt iets unieks te hebben.


Geplaatst

in

door

Tags: