vintage vloerkleed

Een vintage vloerkleed zorgt voor meer uitstraling

Een keuze voor een fraai vloerkleed kan veel bijdragen aan de uitstraling van het interieur. Vooral als het buitenshuis koud en guur weer is, is het heerlijk om in huis een sfeervol vintage vloerkleed te hebben liggen. Naast extra warmte, sfeer en uitstraling hebben vloerkleden voor thuisgebruik nog meer voordelen die aantrekkelijk zijn.

De pluspunten van een fraai vloerkleed

Met vloerkleden kun je alle kanten op. Of je nu een klassieke woonkamer hebt, een landelijk interieur of een moderne woning: met het juiste type vloerkleed wordt jouw woning nog mooier en intiemer dan deze al was. En wat dacht je van de volgende pluspunten:

  • De keuze aan soorten vloerkleden is enorm. Zo kun je denken aan grote vloerkleden, kleine uitvoeringen, dure of goedkope vloerkleden of kleden die gekleurd of egaal zijn. Ook kun je kiezen uit een vloerkleed rond of vierkant, er zijn zelfs driehoekige kleden op de markt.
  • Het fijne aan vloerkleden is dat je warmere voeten hebt. Ook zonder sokken kun je er fatsoenlijk overheen lopen, zonder dat je het meteen koud krijgt.
  • Vandaag de dag zijn er, vooral online, veel goedkope vloerkleden te vinden. Zoals bij Volero.nl. Juist doordat het aanbod zo groot is en geconcurreerd moet worden, zijn de prijzen zo aantrekkelijk.
  • Vloerkleden dempen, vooral op houtvloeren en laminaat, geluid op een effectieve manier. Ze zorgen voor een hoop extra akoestische rust in huis.
  • Met vloerkleden kun je op een eenvoudige manier grote ruimten kleiner laten lijken, door wooneilanden te creëren. Daarbij worden meubels gegroepeerd door gebruik te maken van een of meer vloerkleden.

Meer speelsheid met een rond vloerkleed

Zelfs met goedkope vloerkleden kun je een kamer een prachtig nieuwe flair geven. Met een rond vloerkleed bijvoorbeeld kun je een speelse en vrolijke sfeer creëren in de woonkamer. Ronde vloerkleden zorgen voor afwisseling in het interieur, dat meestal, mede door het meubilair, erg lineair is ingericht. Door het toevoegen van meer cirkelvormige elementen, zoals een ronde tafel of wat grote ronde vazen, krijgt de kamer een speelser uiterlijk. Wil je dan ook de sleur en rechtlijnigheid in jouw woning doorbreken, kies dan eens voor afwisseling qua vormen. Naast rond kan dit natuurlijk ook driehoekig zijn of kun je kiezen voor ovaal vormen.

Gebruik kleur tactisch en creëer eenheid

Door te kiezen voor lichte kleden kun je een kamer visueel groter laten lijken. Daarentegen kun je met kleurige of iets donker vloerkleden juist weer een mooi accent aanbrengen in het interieur en bepaalde delen van de woonkamer uitlichten. Een voorbeeld: gebruik een wat donkerder kleed – bijvoorbeeld bruin, zwart of (donker)grijs – en creëer daarmee een apart hoekje in de kamer waar een comfortabele stoel staat, een klein kastje en eventueel wat vazen en/of decoraties. Door het donkere kleed lijkt dit nu een apart plekje, waar je even helemaal onderuitgezakt tot rust kunt komen en kunt ontspannen.


Geplaatst

in

door

Tags: