keukentrends van 2018

De keukentrends van 2018

Nu het oude jaar stilaan naar zijn einde strompelt is het natuurlijk tijd om vooruit te blikken op het nieuwe jaar. Een nieuw jaar? Dat brengt weer nieuwe trends met zich mee en dat is ook in de wereld van de keukens niet anders. Wat zijn de belangrijkste en meest interessante keukentrends in 2018? We zetten ze even op een rijtje!

keukentrends 2018
Afbeelding: https://nl.pinterest.com/pin/Aaxd6Y47psbnC42wUENorvTUId5BwXUXBpG5QIBZ43IZQrIGYRT8Vb4/

Het mag altijd wat groener

Het gaat vast en zeker één van de grote keukentrends 2018 worden: indoor gardening. Steeds meer mensen hebben interesse in het kweken van eigen groenten en kruiden, maar kampen met een serieus plaatsgebrek. De handige oplossing hiervoor? Jouw keuken een beetje groener laten worden door de natuur in huis te halen. Dingen zoals cherrytomaatjes, bieslook en basilicum zijn uitermate geschikt om in de eigen keuken te laten groeien.

Een zwarte keuken

De witte keuken is al sinds jaar en dag ontzettend populair, maar één van de keukentrends in 2018 is de zwarte keuken. Het zwarte kleurenpalet zorgt voor een luxe uitstraling en bovendien kan je een dergelijke keuken met heel wat combineren. Een chromen kraan zoals je ziet op kranenvergelijken.nl of een gekleurd element springt in een zwarte keuken lekker in het oog.

De woonkeuken

Het is al enkele jaren een populaire keuze en dat blijft ook in 2018 zo. De woonkeuken is is een echte trend. Waar het vroeger traditie was om een afgezonderde keuken te zetten is dat vandaag de dag totaal anders. De combinatie van koken en wonen is een echt schot in de roos en naast praktisch ook vooral gezellig. Van die leuke grote kookeilanden tot de gemak van een snackje te nemen zonder ooit de woonkamer te verlaten. Heerlijk toch?

De stoomoven

Stoom is de laatste jaren aan een steile opmars bezig als kookmethode. Dat hoeft ook niet echt te verbazen: niet houdt smaak en vitamines zo goed vast als een stoomoven. Het is een gezonde en opvallend verfijnde manier van koken. Om die reden kan je dan ook zeker verwachten dat de stoomoven een echte ster wordt in 2018.

uitgelichte afbeelding: https://nl.pinterest.com/pin/199284352239003115/


Geplaatst

in

door

Tags: