Fijn wonen en besparen

Prettig wonen begint met een fijn huis. Een huis dat past bij je leven, bij je portemonnee. Een huis waar je graag naartoe gaat na een dag werken. Een huis dat als het ultieme thuis voelt als je terugkomt van vakantie. Wonen is persoonlijk en ieder huis ademt zijn eigen sfeer. De ene persoon besteed veel geld aan zijn interieur, vindt dat ook belangrijk. De ander is graag op pad en ziet zijn huis vooral als een plek om te eten en te slapen. Wie je ook bent, €400 per jaar besparen móet je goed in de oren klinken.

Energie vergelijken is kosten besparen

Die €400 is niet uit de lucht gegrepen. Onderzoek van Autoriteit Consument & Markt wijst uit dit bedrag jaarlijks bespaart kan worden door een gemiddeld huishouden. Het gaat om een besparing op de energielasten en dat door slechts een paar minuten werk. Energie vergelijken is heel eenvoudig. Met enkele muisklikken heb je direct overzicht en weet je welke energieleverancier jou die besparing kan opleveren. Het voordeel van een online vergelijking is dat gegevens die je krijgt altijd actueel zijn. Zo weet jij zeker dat je altijd gebruik kan maken van het beste aanbod.

Nog meer besparingsmogelijkheden

Het is niet alleen die nieuwe energieleverancier die je goed nieuws brengt, er zijn ook vele andere mogelijkheden om energiekosten te besparen. Je kan zuiniger leven, de verwarming lager zetten, niet te lang onder de douche. Aangezien deze maatregelen ook goed zijn voor het milieu is het dubbele winst, maar die dubbele winst zit hem ook in de volgende tips:

  • Reflecterend folie

Maak optimaal gebruik van de warmte die je radiator uitstraalt door reflecterend folie aan de muur achter de radiator te bevestigen.

  • Tochtstrips

Een minimale investering, eenvoudig te plaatsen en zeer effectief.

  • Isoleer de leidingen

Schuimrubberen hoesjes over de warmwaterleidingen voorkomen dat het warme water dat door die leiding stroomt afkoelt. Er is dus minder energie nodig om het water op temperatuur te houden.

 


Geplaatst

in

door

Tags: