Ai, je dak is toe aan vernieuwing. Dit is een klus die nooit gelegen komt, maar wel een belangrijke klus om je hele leven in je huis droog en aangenaam te houden. Om de aanslag op de portemonnee zoveel mogelijk te beperken lees je hier vier handige bespaartips voor je nieuwe dak.

Ga voor dakisolatie

Een nieuw dak is een mooi moment om dakisolatie te overwegen. Nu is dit in eerste instantie natuurlijk een investering, maar wel een investering die je gaat terugverdienen en uiteindelijk gaat deze investering je winst opleveren. Gemiddeld gaat de energierekening met 30% omlaag, wat neerkomt op een jaarlijkse besparing tot wel € 500. Door deze besparing ga je de gemaakte kosten voor dakisolatie binnen 5 tot 7 jaar terugverdienen. Naast de besparing gaat door je dak te isoleren je wooncomfort flink omhoog; geen tocht meer in je nek, gelijkmatige verwarming van de verschillende ruimtes in huis, je woning is een stuk minder vochtig en isolatie is een goede geluidsdemper.

Vergelijk meerdere offertes

Er zijn veel dakdekkersbedrijven in Nederland die allemaal een andere prijs voor hetzelfde project hanteren. Dit prijsverschil kan tot wel 30% uiteenlopen. Ga jij voor een dakrenovatie of een nieuw dak, vergelijk dan altijd eerst meerdere dakdekkers uit je omgeving. Het aanvragen van offertes is altijd gratis en vrijblijvend, zo maak je de best overwogen keuze. Let op de totaalprijs, wat er allemaal is inbegrepen in de prijs, maar bekijk ook de algemene voorwaarden zoals garantietermijnen.

Maak gebruik van kwantumkorting

Wanneer jij je dak gaat laten aanpakken, is de kans groot dat het dak van je buren ook toe is aan vernieuwing. Waarschijnlijk zijn jullie huizen rond dezelfde tijd gebouwd. Als de dakdekker meerdere projecten op een locatie mag uitvoeren biedt dit ruimte tot onderhandelen en enkele dakdekkers bieden hiervoor een kwantumkorting aan. Kortom, ga bij de buren op de koffie om de staat van jullie daken te bespreken.

Let op subsidies

De overheid wilt van Nederland graag een duurzamer land maken. Om dit te stimuleren zijn er regelmatig subsidies beschikbaar. Controleer daarom of in jouw gemeente of landelijk er een subsidie beschikbaar is voor het energiezuiniger maken van je woning door middel van dakisolatie.