amsterdam

De vijf leukste steden om in te wonen in Nederland

De afgelopen decennia is er een ontwikkeling gaande waarbij een steeds groter gedeelte van de wereldbevolking in steden gaat wonen. Ook in Nederland is dit zo. In de steden is het namelijk zo dat er vaak niet alleen meer werkgelegenheid is, er zijn ook meer voorzieningen en uitgaansgelegenheden. Maar wat zijn eigenlijk de leukste steden om te wonen in Nederland?

1. Amsterdam

Als de hoofdstad van Nederland is Amsterdam uiteraard een stad met enorm veel voorzieningen, dat maakt het dan ook een hele fijne plek om te wonen. Het is uiteraard wel druk, maar het openbaar vervoer is goed geregeld en er zijn genoeg rustige plekken in de stad.

2. Utrecht

In het rijtje van leuke steden om te wonen in Nederland mag Utrecht zeker niet ontbreken. Utrecht ligt enorm centraal en is dus een goede keuze als jij en je partner uiteenlopende werkbestemmingen hebben. Veel Utrechters gaan nooit meer weg uit Utrecht en vinden het dan ook een van de leukste steden van nederland om te wonen.

3. Amstelveen

Amstelveen ligt ten zuiden van Amsterdam. Het is vrij klein. De laatste jaren neemt Amstelveen in populariteit toe. Dit omdat het toch heel dicht bij de stad ligt, maar wel een stuk rustiger is. Amstelveen is een perfecte plek om je kinderen in op te laten groeien. Hoort zeker in het rijtje van leukste steden om te wonen.

4. Hilversum

De meeste mensen kennen Hilversum als de mediastad van Nederland. Toch is Hilversum ook een enorm fijne stad om in te wonen. Hilversum ligt aan de rand van het Gooi, waar de leefbaarheid enorm goed is. Verder ligt Hilversum vlakbij Utrecht en Amsterdam, het is dus ook prima leven als forens.

5. Dordrecht

Sommigen noemen Dordrecht een onontdekte parel. Dordrecht is geen enorme stad, maar dat geeft haar juist charme. Dordrecht heeft een prachtige monumentale binnenstad en enorm veel culturele voorzieningen. Het is zowel alleen als met een gezin heerlijk wonen in Dordrecht. Past zeker bij de leukste steden van nederland om te wonen.

Natuurlijk zijn er nog veel meer leuke steden om te wonen in Nederland. Staat jouw woonplaats in dit rijtje?


Geplaatst

in

,

door

Tags: