Je bent eruit: je wil een huurwoning in Rotterdam, 010, qua inwoners de tweede stad van Nederland, onze prachtige en levendige havenstad. Er zijn gelukkig allerlei mogelijkheden om de huurwoning te vinden die bij jou past:

Heel enthousiast ga je zelf op zoek maar bedenkt al snel: waar moet ik beginnen?

Inschrijving bij de woningcorporatie vergt veel geduld

Een andere optie is je inschrijven bij een woningcorporatie. Op zich een heel goed plan maar je komt op een wachtlijst en het zal waarschijnlijk jaren duren voordat je in aanmerking komt. Als je zoveel geduld hebt is dat uiteraard een prima keuze. Er zijn mensen die zich nu al inschrijven omdat ze over een aantal jaren een huurhuis willen hebben. Als jij die vooruitziende blik niet hebt gehad maar je wil wel op redelijk korte termijn een woning betrekken dan lijkt een woningcorporatie niet de beste keuze voor jou.

En natuurlijk kun je al je vrienden, familie, kennissen en collega’s inschakelen: wellicht komen zij net met de juiste tip en kom je via via aan een huurwoning. Dat zou fantastisch zijn.

Weet echter dat er heel veel mensen zijn zoals jij, die het ook middels bovenstaande manieren proberen.

Hulp van een verhuurmakelaar

Gelukkig is er nog geen man overboord, er bestaan immers ook verhuurmakelaars. Google maar eens op ‘verhuurmakelaar Rotterdam’ of ‘verhuurmakelaar Utrecht’. Een verhuurmakelaar is een deskundige makelaar die jou op een professionele en persoonlijke manier begeleidt bij het vinden van een woning. Een verhuurmakelaar Rotterdam kent de plaatselijke huur- en verhuurmarkt, hij kent de wijken et cetera. Hij bekijkt samen met jou wat jouw wensen zijn. Samen komen jullie tot een lijstje met wat jij echt belangrijk vindt. Als je je inschrijft krijg je regelmatig een overzicht van het aanbod. Hoe eerder je reageert op een nieuw beschikbare woning, hoe groter uiteraard de kans dat je kan gaan kijken. Als je interesse hebt doet hij de bezichtiging samen met jou. Hij let daarbij op zaken die je als leek al snel over het hoofd ziet. Als je vervolgens besluit dat dit jou toekomstige woonplek kan worden bespreekt de verhuurmakelaar jouw wensen met de verhurende partij. Als jullie er samen uitkomen zorgt hij voor het opstellen van het huurcontract en voor een inspectierapport op het moment van overdracht, dus als je de sleutel krijgt.