Behangtrends

Elk jaar zijn er op het gebied van wonen weer verschillende trends. Zo ook op het gebied van behang. Zo zijn er in 2015 verschillende behangtrends waar je niet om heen kunt. Verschillende kleuren en motieven zijn aankomend jaar weer trending en voor mensen die graag de woonkamer of een gedeelte ervan willen behangen zijn de behangtrends voor 2015 leuk om ideeen op te doen.

Behangtrends voor aankomend jaar

Ondanks dat er in veel kamers kale gestucte muren zijn, lijkt het erop dat steeds meer mensen gebruik maken van behang. Ook al wordt vaak niet de gehele woonkamer behangen, maar wordt er slechts 1 themamuur gekozen, behang zorgt voor een unieke trendy look. Met een paar rollen behang kun je je woonkamer al heel snel omtoveren in een compleet nieuwe sfeer. Wil je een themamuur in de woonkamer? Zoek dan een behang dat goed bij de rest van het interieur past. Heb je een strak en modern interieur, of juist een levendig interieur met veel prullaria? Hieronder vind je de behangtrends voor het aankomende jaar.

behangtrends

Strak behang

In 2015 zul je op het gebied van behangtrends weinig effen behang tegenkomen. Er zijn wel neutrale vormen van behang, waarbij subtiele patronen worden gebruikt, zoals bijvoorbeeld licht ingegraveerde diamanten. Maar echte effen kleuren vallen zeker niet in de behangtrends van 2015. In een strak interieur past een strak design met strakke lijnen. Vaak wordt hierbij niet de hele woonkamer behangen, maar slechts een muur.

Artwork behang

Niet iedereen zal de artwork trend in zijn woonkamer willen hebben. De trend past namelijk niet zo maar bij elk interieur en is erg specifiek. Artwork behang is behang waarbij verschillende natuurlijke patronen terugkomen op het behang. Hierbij wordt ook gebruik gemaakt van natuurlijke kleuren, waarbij dus bijvoorbeeld groene bladeren, bruine takken, en vogels of vlinders in verschillende kleuren worden getoond. Artwork behang dient als eyecatcher in een interieur. Een volledige kamer vol met artwork zal een druk en onrustig gevoel geven, waardoor vaak voor één of twee accentwanden wordt gekozen.

Flora en fauna

Eigenlijk heeft de flora en fauna behangtrend veel weg van het artwork behang. Hierbij worden namelijk ook allerlei natuurlijk taferelen getoond. Maar bij het flora en fauna behang worden ook allerlei tropische taferelen getoond zoals palmbomen, mooie bloemen, insecten en vogels in allerlei kleuren.

Terra en brick

Terra en brick zegt op zich al genoeg. Maar bij deze trend wordt er behang gebruikt waarop afbeeldingen van een bakstenen of stenen muur te zien zijn. Hierdoor lijkt het net of er een echte stenen muur in de woonkamer staat. Er zijn verschillende varianten, waarbij je kunt kiezen uit een muur van klei of bijvoorbeeld een bakstenen muur.

Genoeg leuke behangtrends voor 2015 dus! Ben je niet helemaal zeker of een type behang goed bij je interieur zal staan? Probeer dan altijd eerst een accentmuur te behangen. Doe je slechts één muur, dan kun je zonder al te veel moeite ontdoen van het behang en eventueel van een andere soort behang voorzien.

 


Geplaatst

in

door

Tags: