Industriële slaapkamer

De industriële slaapkamer: een pittige en stoere look

Als we denken aan industriële panden, dan denken we aan groot, oud en ruw. Dit is ook de stijl die we bij de industriële slaapkamer willen bekomen. Stap je in een industriële slaapkamer binnen, dan heb je de indruk dat je in een oude opslagplaats bent waar er ergens lukraak een bed geplaatst is. Toch is een industriële slaapkamer inrichting meer dan dat. Als je de kamer nader bekijkt, zie je dat alle elementen op elkaar afgestemd zijn. Wat precies zorgt er dan voor dat een slaapkamer er industrieel uitziet? We gaan hier graag wat verder op in.

industriele slaapkamer ideeen

 

Wat zijn de kenmerken van een industriële slaapkamer inrichting?

Beginnen we bij de kleuren, dan zien we vooral neutrale kleuren: grijs, beige, wit en zwart zijn de hoofdkleuren die gebruikt worden. Soms zie je wel een felgekleurde eyecatcher: een oud uithangbord, een paar felrode kussens of een opvallend paars tapijt bijvoorbeeld. Toch wordt hierin niet overdreven en houden we het bij een enkel stuk. Wat vooral opvalt zijn de gebruikte materialen. Metaal werd in de industrie veel gebruikt, en zo ook in de industriële wooninrichting. Metalen bedframes en metalen rekken zijn daar een voorbeeld van. Tevens heb je heel wat metalen accessoires. Denk bijvoorbeeld aan oude ijzeren kasten die uit kleedkamers van fabrieken komen, metalen hang- en staanlampen. Hout is een tweede materiaal dat vaak voorkomt in industriële slaapkamers. Dit hout mag best ruw of onbewerkt zijn. Zo heb je bijvoorbeeld meubels vervaardigd uit steigerhout. Je mag de oude houten vloeren en plafonds gewoon behouden. Zij passen perfect in dit interieur.

industriele slaapkamer

Industriële look: alles mag gezien worden

Wat zo typisch is voor een industriële slaapkamer inrichting is dat je de structuur van het gebouw best mag tonen. Zo mag je airco-buizen, gas- en electriciteitsleidingen gewoon onbedekt laten. Metalen trappen hoeven niet afgeschermd te worden. Oude vloeren en bakstenen muren hoef je niet netjes op te lappen. Zelfs al zijn ze wat beschadigd, dit gaat heel goed bij de stijl.

Wees cratief en ga voor groot, stoer en ruw

De industriële look staat voor groot, stoer en ruw. Zolang je dit voor ogen houdt, kan je gaan combineren zoals je zelf wenst. Denk bij je inrichting ook eens ‘out of de box’ en wees niet bang om eens gek te doen. Waarom zou je bijvoorbeeld geen klerenrek maken van oude steigerbuizen. Leg een paar palletten op mekaar en je hebt een bed. Maak van oude wijnkistjes leuke lampenkappen. Maak nachtkastjes van oude reiskoffers. Laat je inspiratie de vrije loop, en je komt gegarandeerd tot een super leuk geheel!


Geplaatst

in

door

Tags: