Lageman-Graszoden

Grassoorten voor het aanleggen van graszoden

Er worden een aantal grassoorten gebruikt voor het maken van graszoden. Struisgras is op dit moment één van de meest gebruikte soorten voor het maken van graszoden. Dit is een sterke grassoort en groeit ook redelijk goed in zure bodems. De dichtheidsgraad van het gras is ook hoog en bovendien kan struisgras tegen een stootje. Ook bij langdurige droogte blijft het gras vaak van goede kwaliteit. Het gras blijft dan langer groen. Deze grassoort wordt overigens vooral toegepast als siergazon.

Andere grassoorten die veel in Nederland voorkomen zijn Engels raaigras en veldbeemgras. Engels raaigras kan droogte goed verdragen en is bestand tegen intensief gebruik. Het is wel vatbaar voor grasziektes zoals voetrot en kroonroest. Veldbeemgras is hiernaast eveneens een vrij sterke soort. Veldbeemgras is wel gevoelig voor vlekkenroest, meeldauw en de bladvlekkenziekte. Deze soort wordt veelal gebruikt voor speelterreinen en sportvelden.

Onkruid

Bij een grasmat kun je te maken krijgen met onkruid. Dat is natuurlijk vervelend, want je wilt je grasmat waarschijnlijk onkruidvrij houden. Door direct te kiezen voor graszoden is de kans op onkruid kleiner. Als je het gras gaat inzaaien is er ruimte voor onkruid en dat is natuurlijk allesbehalve ideaal. Bij graszoden heb je ook direct een dichte mat. Dat is dus een belangrijk voordeel van graszoden en daarom raden we aan om op het internet eens te zoeken op graszoden kopen. Je zult zien dat er veel aanbieders zijn te vinden die deze matten online aanbieden. Door online te zoeken kun je eenvoudig vergelijken. Meer informatie? Kijk op de website Graszoden.nl


Geplaatst

in

door

Tags: