zonne energie

Energie delen met Powerpeers

Powerpeers, een startup van bedenker Lars Falch, is een bedrijf dat mensen die zelf energie opwekken koppelt aan mensen die energie willen afnemen. Falch noemt het “een Marktplaats voor het delen van energie tussen mensen onderling”.

Stel je hebt zonnepanelen op jouw dak maar iemand aan het einde van de straat heeft dat niet. Dan is het met behulp van Powerpeers makkelijk mogelijk om diegene uit te nodigen om van jouw zonnepanelen gebruik te maken. Het afnemen van energie is voor iedereen mogelijk. Als je zelf energie opwekt met behulp van zonnepanelen kun je ook als opwekker meedoen met het platform.

Falch is begonnen met Powerpeers om ‘de energietransitie in Nederland te versnellen’. Het direct in verbinding brengen van mensen is daar onderdeel van, want op deze manier zien zowel de afnemer als de opwekker wie ze zijn en hoeveel energie er is overgedragen. Het voornaamste doel is inzicht krijgen waar stroom vandaan komt en waar het naartoe gaat

Altijd genoeg stroom

Via een laptop of PC kun je op elk moment checken van wie je stroom gebruikt en op welke manier de energie is opgewekt. Het is namelijk mogelijk om van meerdere energie-opwekkers stroom te ontvangen. Mocht bijvoorbeeld de zonne-energie van jouw vaste opwekker niet toereikend zijn dan komt de stroom uit andere plekken in Nederland, zoals uit een windpark op zee. Het is op zo een moment online ook te zien dat je geen zonne-energie gebruikt hebt maar windenergie.

De oprichter van Powerpeers heeft dit idee ongeveer twee jaar geleden bedacht. Een vriend van Falch had zonnepanelen die op zonnige dagen meer energie opwekten dan dat hij kon verbruiken. Deze energie wordt dan anoniem teruggestuurd op het net. Falch dacht: “Er moet toch een manier zijn om mensen via het internet te verbinden en de energie rechtstreeks uit te wisselen?”

Altijd de goedkoopste energie

Bij Powerpeers weet je echter niet van tevoren het bedrag wat je per maand moet betalen voor je energie en er wordt ook geen inschatting gegeven. Met behulp van https://www.easyswitch.nl/energie/energievergelijker/ heb je dit wel en weet je zeker dat je niet teveel betaalt voor je energie. Na het invullen van jouw gegevens heb je snel een overzicht met de goedkoopste energiecontracten. Op Easyswitch.nl worden alle energieleveranciers vergeleken, zodat je altijd het beste contract voor jouw persoonlijke situatie kunt kiezen!

 


Geplaatst

in

door

Tags: