goed matras

Bij een goed interieur hoort een goed matras

De meeste mensen kiezen het interieur van hun huis met veel liefde en zorg uit. Alles wordt goed op elkaar afgestemd, zodat het eindresultaat zo in een woonblad kan worden vertoond. Bovendien zit de bank ook nog eens heel erg lekker. Je wilt er gewoon niet meer vanaf! Zo zou het ook met de slaapkamer moeten zijn, vooral met het bed. De slaapkamer kan nog zo prachtig zijn, maar het bed moet gewoon lekker slapen en bij het opstaan moet je geheel uitgerust zijn. Bij een goed slaapkamerinterieur hoort dus een goed matras.

Maar wat is nu een goed matras?

Elk jaar worden diverse matrassen getest, waarbij wordt gekeken naar de soorten vullingen, de manier van lichaamsondersteuning, de hardheid, de ventilatie en de levensduur. Er zijn matrassen in diverse prijsklassen. Maar wat is nu het geval? Een goed matras hoeft niet noodzakelijk een duur matras te zijn. Uit een onafhankelijke test van de Consumentenbond blijkt bij voorbeeld dat het matras wat als beste uit de test komt slechts €450 kost. Bij deze test werden drie aandachtspunten onder de loep genomen. Allereerst de lichaamsondersteuning, waarbij vooral het gewicht van zware en/of lange personen een belangrijke factor is. Er zijn dan matrassen die het lichaam gewoon niet genoeg steun geven, en daardoor ongeschikt zijn voor deze personen. Een ander belangrijk aandachtspunt is de ventilatie. Veel matrassen zouden uitstekend ventileren, maar in de test viel dit erg tegen. Er zijn maar weinig matrassen die echt goed ventileren, hoe hard de fabrikanten hier ook aan hebben gewerkt. Tot slot werden de matrassen getest op levensduur. Dit is een zware test waarbij een zware wals duizenden keren over de matrassen wordt gerold. In deze test wordt 8 tot 10 jaar slaapgebruik nagebootst. De matrassen hebben hierdoor veel te lijden, en een aantal matrassen biedt na deze test veel minder ondersteuning. Daarnaast wordt gekeken hoe de matrassen diverse typen mensen ondersteunen, terwijl ze op hun zij of rug liggen.

Prijs-kwaliteitverhouding

Bovendien blijkt uit de test dat de prijs-kwaliteitverhouding soms flink zoek is. Er zijn verschillende matrassen van nog geen €200 die beter scoren dan matrassen van meer dan €1500. Als u meer van deze test wilt weten, kijk dan even op de website van de consumentenbond voor de uitslagen van deze test. Echter, de beste matras voor u is de matras die voldoet aan uw eigen persoonlijke wensen voor de hardheid en andere factoren. Daar kunnen wij geen oordeel over vellen. Het is daarom zeer belangrijk om te gaan proefliggen in één of meerdere winkels. Probeer zoveel mogelijk matrassen van diverse merken uit. Ga liggen op hardere en zachtere matrassen, zodat u het verschil goed voelt. Wat nog beter is, is om een matras ook daadwerkelijk uit te proberen. Tegenwoordig bieden steeds meer winkels en webwinkels zoals matrasaanhuis.nl de mogelijkheid om een matras 2 maanden uit te proberen. Is het matras dan uiteindelijk niet naar wens, dan kun je het gewoon terug sturen.


Geplaatst

in

door

Tags: