Dieren: onmisbaar in elke gezellige tuin

Dieren houden in de tuin

Niets zo leuk als dieren in de tuin, zeker tijdens de warmere lente -en zomermaanden. Wie houdt er niet van een tuin die wat meer tot leven wordt gebracht door de aanwezigheid van een hele resem aan verschillende diersoorten? Er zijn heel wat verschillende manieren om de tuin voor je huisdieren aangenamer te maken , zodat ook zij van de aangename zomermaanden kunnen genieten.

1. Een hondenhok in de tuin zetten

Waarom zou je een hondenhok binnenshuis kunnen plaatsen, maar je hond (of zelfs kat) in de tuin aan zijn lot overlaten? De beste manieren om ook de huisdier de kans te geven een graantje mee te pikken van het mooie weer dat er aankomt, is door een speciaal hok in de tuin te plaatsen. Natuurlijk is het risico daarvan dat je huisdier het op een lopen zet, maar dat kan je eenvoudig voorkomen door een stevige omheining te plaatsen of het dier aan een ketting te binden. Kies dan wel voor een lange ketting, zodat je hond nog wat bewegingsvrijheid heeft.

Hondenhokken komen in verschillende materialen, zoals steigerhout en kunststof. Hout heeft als voordeel dat het zeer weerbaar en stevig is, maar kunststof is dan weer lichter en gaat langer mee. Daarnaast zijn er allerlei verschillende vormen en maten zoals je bijvoorbeeld ziet op Grootplezier.nl. Hier zie je meer dan 50 verschillende soorten hondenhokken al vanaf €74,50.   Kies trouwens ook een hok dat niet te klein of te groot is, zodat je hond zich niet opgesloten voelt.

2. En voliere in de tuin

Vooral vogels willen van een stukje vrijheid kunnen genieten, en dat is niet anders bij de vogels die je zelf in huis houdt. Gelukkig kan je ze ook mee laten genieten van de buitenlucht door een grote vollere in de tuin te plaatsen. Zo vliegen ze niet weg, maar kunnen ze toch profiteren van het mooie weer en de frisse lucht.

Een vollere is in verschillende formaten en ontwerpen verkrijgbaar, en vaak komen er ook voederbakjes en speeltjes aan te pas, die het verblijf voor je vogels in de tuin aangenamer maken. Tenslotte geeft een dergelijk vogelhuis een unieke uitstraling aan de tuin en biedt het dus ook voor jouzelf heel wat vermaak.

3. Kippen in de tuin

Kippen worden door heel wat mensen gehouden, en niet enkel voor de eitjes. Kippen geven een landelijke uitstraling aan de tuin, en de aanwezigheid van een goed kippenhok en eventueel een apart elfje is dan ook aangeraden. Zorg er in elk geval voor dat hun graasgebied goed is afgeschermd en afgebakend met een omheining, zodat ze niet gaan wegvliegen. Dit kan je eenvoudig doen door een houten omheining te plaatsen (in plaats van een hek met draden) zodat de tuin daarbij ook nog eens pittoresker oogt.

4. Konijnen in de tuin

Konijnen zijn ook van die dieren die zowel in het wild voorkomen en als huisdier, maar hoe dan ook is het de moeite waard om ze met een gezellige schuilplaats te verwennen. Denk bijvoorbeeld aan een soort konijnenhok met stro en gras, waaraan een soort tuintje is verbonden. Konijnen zijn dieren die nogal gauw gaan weglopen, en je huisdier in de tuin houden met een kleine omheining of hek is dan ook belangrijk. Konijnenhokken zijn net zoals hondenhokken in verschillende materialen en formaten verkrijgbaar : voor een echte boerderij atmosfeer kan je gaan voor een houten hok dat met een leuk dak en zelfs raampjes is afgewerkt.


Geplaatst

in

door

Tags: