Hout is weer volop in!

Houten meubels winnen alsmaar meer aan populariteit. Na de kunststofrage is hout weer helemaal terug. Hout is een warm materiaal en heeft een natuurlijke en gezellige uitstraling. Het past bovendien zowel in moderne als in traditionele interieurs. Hout heeft bovendien vele voordelen. Het is duurzaam en vraagt relatief weinig onderhoud. Zijn je houten meubels beschadigd of oud? Dan kun je ze gewoon eens grondig afschuren en een nieuw laagje vernis of beits geven. Ze zien er dan weer als nieuw uit en kunnen alweer een aantal jaren mee. Het succes van hout ligt vooral in ons ’terug naar de natuur’ gevoel. Hout doet ons denken aan het bos of aan een gezellige berghut. Dit hebben houten meubels voor op meubels in kunststof.

Welk soort hout kies je best?

Er bestaan een heel aantal houtsoorten die voor meubels in aanmerking komen. Denk maar aan beuk, eik of dennenhout. De laatste jaren zien we ook veel teak opduiken in het interieur. Teak wordt sinds lang massaal gebruikt in de scheepsbouw. Daar heeft dit hout bewezen dan het oersterk en duurzaam is. Het is hard en kan tegen een stootje. Als het om meubels gaat, werd dit hout tot voor kort enkel voor buitenmeubels gebruikt. Maar gelukkig is men ook meubelen voor binnen in teak gaan maken. Teak staat er namelijk om bekend dat het in principe geen enkel onderhoud nodig heeft. Daardoor is het ook zo geliefd in onze hedendaagse manier van leven. We kiezen zowel voor kwaliteit als voor gebruiksgemak en teak beantwoordt aan deze twee criteria. Met teak haal je voor een degelijke prijs een kwaliteitsvol meubel in huis.

Tafels, stoelen, kasten: kies voor degelijk hout

Teak tafels zijn gewoon ideaal om dagdagelijks te gebruiken. Zowel voor rustige gezinnen als gezinnen met jonge kinderen zijn deze tafels uiterst geschikt. Teak tafels worden zowel voor de eetkamer, hobbykamer, studeerkamer als voor het bureau gebruikt. Dit hout vraagt niet veel aandacht. Je kunt het eenvoudig proper houden met een licht vochtig doek. Meer heeft dit aan dagdagelijks onderhoud niet nodig. Heb je toch gemorst en trekt het vocht wat in het hout? Dan kun je gewoon wat schuren en de vlek is weg. Het is degelijk hout en heeft een goede prijs-kwaliteit verhouding. Daarnaast kun je zelf bepalen in hoeverre je een ‘nieuwe’ of ‘doorleefde’ look wilt. Je kunt teak blank laten zodat het na een tijd grijzer wordt. Of je kunt het voeden, boenen of olieën zodat het zijn oorspronkelijke helderbruine kleur behoudt. Kortom: teak heeft alleen maar voordelen.

Hout is robuust en gezellig tegelijkertijd

Hout straalt kracht uit en toch geeft het allure en gezelligheid aan een kamer. Houten meubels kunnen makkelijk gecombineerd worden met allerlei houten accessoires zoals bijzettafeltjes, rekken en kaders. Tegenwoordig ziet men zelfs lampenkappen in hout. Of waarom geen leuk kunstwerk in hout in huis halen? Zolang je maar niet overdrijft, kun je met hout een heel intieme en geborgen sfeer creëren. Hout is al eeuwen lang het materiaal voor meubels, en dat zal nog eeuwen lang zo blijven!


Geplaatst

in

door

Tags: