vrijstaand bad

Vrijstaande baden

Het lijkt zo’n vanzelfsprekendheid, dagelijks wassen, maar heeft u er wel eens bij stilgestaan hoe belangrijk het dagelijks ritueel van wassen eigenlijk is? Niet alleen voor de persoonlijke hygiëne, maar ook voor onze eigen rust en ontspanning? Het lijkt daarom wel erg vreemd dat we van een prachtig ontspannend ritueel als wassen een vluchtige klus hebben gemaakt. We springen het liefst snel even onder de douche om onszelf daarna weer heel snel af te drogen. Erg vreemd als we de traditie van baden eens onder de loep nemen.

Een stukje historie

De traditie van het baden in een bad stamt al van de oude Grieken af. Toen was het wassen in luxe badkuipen al een gebruik, al bezocht men toen ook al regelmatig het badhuis. In de Middeleeuwen werd een bezoek aan een badhuis gebruikelijker en werd thuis baden meer iets voor de rijke elite. Vanwege halverwege de achttiende eeuw werd regelmatig baden meer ingeburgerd en als zeer belangrijk geacht voor de persoonlijke hygiëne. Steeds meer mensen beschikten over een bad en vanaf het einde van de negentiende eeuw werd het baden op zaterdag een heus ritueel waarbij men zich klaarmaakte voor de zondagsrust. Warm water was in die tijd echter een luxe en het bad werd dan ook gedeeld door het hele gezin. Met de komst van stromend water uit de kraan in de twintigste eeuw werd baden meer gebruikelijk onder de algemene bevolking, maar hiermee verdween ook het gevoel van exclusiviteit en luxe bij het baden.

vrijstaande baden

Vrijstaande baden voor optimale ontspanning

Alhoewel het vroeger meer een vanzelfsprekendheid was lijkt het tegenwoordig een nieuwe luxe te zijn: een vrijstaand bad waar je heerlijk in kunt wegzakken en ontspannen. Met de toegenomen praktische indeling van woningen en de haast van alledag is het vrijstaand bad in veel woningen uit beeld verdwenen en vervangen door een douchecabine of is het bad in het meest gunstige geval ingebouwd in de badkamer. Er lijkt geen tijd en ruimte meer te zijn voor een uitgebreide badsessie, en dat terwijl het juist zorgt voor optimale ontspanning en een gevoel van rust en luxe. Laten we het gevoel van luxe en ontspanning weer terugbrengen in ons leven te ontspannen en vrijstaand baden in een luxe bad voorzien van alle moderne gemakken. Door het uitgebreide assortiment en de diverse verkrijgbare stijlen is er een vrijstaand bad verkrijgbaar voor elk interieur en elke stijl.

Een vrijstaand bad voor in elke badkamer

Tegenwoordig is vrijstaand baden weer volop mogelijk in de luxe vrijstaande baden die in allerlei vormen en maten verkrijgbaar zijn. Je kunt kiezen voor een vrijstaand bad op pootjes voor een klassieke Victoriaanse look in de badkamer, maar ook voor één van de moderne ovaal vormgegeven baden. Neem hiervoor eens een kijkje op Soak.nl, hier vind je een uitgebreid assortiment vrijstaande baden met de meest uiteenlopende vormen, voor erg vriendelijke prijzen. Zo heb je al een kwalitatief vrijstaand bad vanaf €459,99 tot maximaal €999,99. Het leuke is dat je bij de aankoop van producten op Soak.nl ook nog eens een steentje bijdraagt aan de door Soak geadopteerde olifant Soaky Navann!

Het voordeel van een vrijstaand bad is dat deze op diverse plekken in de badkamer kan worden geplaatst en dus een echte blikvanger kan zijn in de badkamer. Doordat het bad vrijstaand is ervaar je tijdens het baden een echt gevoel van vrijheid en luxe en heb je om het bad heen volop ruimte om in- en uit te stappen of belangrijke producten te plaatsen die belangrijk zijn tijdens het baden, zoals zeep en handdoeken, maar ook eventueel een tijdschrift of een glas wijn. Neem weer eens echt de tijd voor een goed bad en geniet optimaal van het gevoel van rust, ontspanning en luxe.


Geplaatst

in

door

Tags: