Kies de juiste vloer voor elke kamer

Bij het binnenkomen in een kamer, valt onmiddellijk de vloer op. Een vloer bepaalt de sfeer en de warmte die een kamer uitstraalt. Afhankelijk van de bestemming van de kamer, kies je het soort vloer die er het beste bij past. In de badkamer wil je een vloer die vochtbestendig is. In de slaapkamer kies je voor een vloer die warm is aan de voeten. Voor de woonkamer is een oersterke vloer aangewezen. De keuken wordt vaak gebruikt en vereist een makkelijk te onderhouden vloer. En zo kunnen we nog een tijdje doorgaan. Bij de keuze van je vloer weeg je best goed af wat de vloer zal moeten ondergaan.

Een keramische vloer, gietvloer, natuursteen, laminaat of parket?

Er zijn tegenwoordig heel wat soorten vloeren. Elke vloer heeft zijn voor- en nadelen. Zo is een keramische vloer vrij koud aan de voeten. Een gietvloer biedt veel mogelijkheden en geeft een ruim gevoel. Natuursteen is warmer dan keramische steen en heeft zijn eigen naturel look. Parket heeft alle charme van hout en staat sjiek. Laminaat geeft heel wat mogelijkheden en wordt daarom ook veel gebruikt. Het is niet makkelijk om een keuze te maken in al deze soorten vloeren. Belangrijk is dat je je tijd neemt en rustig je favoriete vloer uitkiest.

Breng charme in je huis

Voor je woning probeer je gezelligheid en gebruiksgemak te combineren. Je wilt dat je huis straalt, maar toch met zo weinig mogelijk zorgen of onderhoud. Dat beseffen ze bij Parket Direct maar al te goed. Parket of laminaat is ideaal om een kamer gezellig aan te kleden en het hoeft niet altijd duur te zijn om een mooi resultaat te verkrijgen. Bovendien is het makkelijk te onderhouden. Het dagdagelijks onderhoud doe je met een licht natte doek. Vertoont je vloer na een aantal jaren slijtage of doffe vlekken? Dan kun je desnoods een gespecialiseerde firma aanspreken die jouw parket of laminaat er terug als nieuw laat uitzien. In elk geval mag je er zeker van zijn dat kamers met laminaat of parket heel wat allure hebben.

Een uitgebreid assortiment vloeren

Binnen parket heb je heel wat keuze. Vooreerst kies je het soort hout. Eik, beuk, es, afselia of andere? Keuze te over! Daarnaast kies je de afwerking: gebeitst, geolied, vintage look, rustieke look en nog vele andere. Je kunt gaan voor visgraat en je kunt kiezen tussen diverse breedtes en lengtes van de latten. Er is parket op de markt met of zonder kliksysteem (met kliksysteem is makkelijk zelf te leggen). Laminaat gaat nog verder. Naast de gekende houtstructuur bestaat er ook tegellaminaat of een leder look. De tegels zien eruit als echte tegels, maar hebben de voordelen van laminaat. Ze voelen comfortabel en zachter aan en zijn warmer om op te lopen.

Hoe maak je je keuze?

Sta je voor de keuze om een nieuwe vloer te leggen? Ga eens op internet rondkijken en laat je inspireren. Begin met foto’s te kijken en zoek interieurs die het meest bij het jouwe aansluiten. Laat je goed informeren zodat je uiteindelijk dé ideale vloer voor jou kunt kiezen.


Geplaatst

in

door

Tags: