samen wonen

Interieur samenvoegen wanneer je gaat samenwonen

Samen in een woning

Jullie zijn er helemaal uit en hebben besloten samen in een woning verder te leven. Het is fantastisch om voortaan dag en nacht samen te zijn en niet steeds afscheid van elkaar te hoeven nemen. Uiteraard komt er wel het een en ander bij kijken wanneer je van twee huizen naar samen een woning of een appartement gaat. Wellicht hebben jullie allebei al een volledig interieur en wat doe je daar dan mee? Alles in een huis gaat waarschijnlijk niet lukken. Wat mag er mee? Welke meubels of accessoires doe je weg? Wat doe je bijvoorbeeld met 2 sets eetkamerstoelen? Doe je winst met onderstaande tips.

Bewaar spullen met een grote emotionele waarde

De kans is groot dat jullie van de 2 sets eetkamerstoelen gewoon 1 set op marktplaats zetten of naar de kringloop brengen. Het ligt er voor een groot gedeelte aan of spullen een emotionele waarde voor een van beide of voor jullie allebei hebben. Wanneer de stoelen afkomstig zijn van een opa of oma waar je goede herinneringen aan hebt, dan zou je die stoelen kunnen houden. Zo niet, dan is het belangrijk om na te gaan of een van de sets goed bij het nieuwe interieur past. Mochten jullie toch uitgekeken zijn op de stoelen, dan kunnen jullie beter nieuwe eetkamerstoelen kopen die goed bij het nieuwe interieur passen. Ditzelfde geldt voor allerlei accessoires en bijvoorbeeld schilderijen die je dierbaar zijn. Bespreek eerlijk met elkaar wel spullen echt onvervangbaar voor je zijn en doe die niet weg. Uiteraard hoeven deze items niet verplicht een prominente plaats in te nemen in jullie woning, maar bewaar ze wel.

Bepaal jullie stijl

Om te voorkomen dat jullie woning er chaotisch uit komt te zien, is het van belang om samen te bekijken van welke inrichting jullie houden. Het zou praktisch zijn wanneer jullie allebei voor dezelfde stijl kiezen, maar ook als dat niet het geval is, is er zeker wat van te maken. Een mix van stijlen kan een inrichting ook juist verrijken. Spreek in elk geval samen af wat voor jullie belangrijk is. Landelijk? Luxe? Modern? Als jullie daar uit zijn, bekijk je welke meubels meegaan en wat er beter weg kan. Om nog even die eetkamerstoelen te noemen, stel dat deze voor een van jullie onvervangbaar zijn, maar ze passen niet bij de stijl die jullie hebben gekozen, pas ze dan aan. Het zou maar zo kunnen dat de stoelen geverfd of met een gekleurd kussen wel heel mooi bij de rest passen. Wees creatief!

Allebei een aantal ruimtes

Komen jullie er echt niet uit, omdat jullie allebei een heel verschillende smaak hebben? Dan is het nog een optie om de kamers te verdelen. De spullen van de een mogen in de slaapkamer en de ander mag de woonkamer inrichten. Op die manier kun je allebei je ei kwijt en zie je beide stijlen terugkomen in jullie interieur. En vergeet niet: met een beetje geven en nemen kom je een heel eind! Of plan een afspraak met een interieurstyliste bij Goossens!


Geplaatst

in

door

Tags: