balkon planten

Je balkon opfleuren met balkonplanten

Heb je geen tuin, maar hou je van groen om je heen en ben je in het bezit van een balkon? Dan kun je van je balkon je eigen droomtuintje maken. Je kunt je zelfs helemaal uitleven en jouw lievelingsplanten en balkonbloemen of zelfs een moestuintje op je balkon neerzetten. Tuin- en balkonplanten doen het goed op een balkon, mits je ze wel in de juiste pot of bak neerzet met de goede lichtinval. Met behulp van dit artikel kan iedereen die houdt van zijn balkontuintje, genieten van al dat groen!

Bekijk de ruimte die je hebt op je balkonbalkonplanten

Wil je naast het groen op je balkon ook een terrasje om te kunnen zitten, dan zijn hangplanten een heel leuk idee om zo toch genoeg ruimte te creëren voor beide opties. Plantenbakken aan de reling van je balkon kun je aan de buitenkant van je balkon plaatsen. Het ziet er al een stuk gezelliger uit en je hebt wat ruimte gewonnen. Bekijk de ruimte en maak een schets hoe jij je balkon graag wilt indelen. Het is handig om te weten of je balkon veel of weinig zon krijgt. Ligt je balkon op het zuiden dan weet je dat je veel zon kunt verwachten. Zet dan planten en bloemen neer die graag van de zon genieten.

Terrasplanten voor het hele jaar

Planten en bloemen hebben genoeg water nodig om te kunnen groeien en bloeien. Planten in potten hebben meer water nodig als de zon erop staat. Terrasplanten hebben voor een optimale verzorging ook regelmatig mest nodig. Geef de planten en bloemen bij voorkeur in de ochtend of in de namiddag water, voordat de volle zon erop staat. Geef ze nooit water in overvloed, en zorg dat het overtollig water weg kan lopen. Je kunt altijd een fleurige schaal onder de potten (met gaten) zetten, mocht het water eruit lopen. Denk aan de jaargetijden, met de vaste planten die je op je balkon wilt zetten. Wil je het hele jaar groen op je balkon dan zijn buxussen in pot, een olijfboom(pje) of een hortensia goede keuzes. Deze terrasplanten blijven het hele jaar mooi groen. Voor stevige bloemen die het goed doen op een balkon zijn passiebloemen, rozen en geraniums. Wil je een moestuintje in een hoekje en wil je ze niet te groot hebben? Denk dan aan tomaten, klimfruit of kruidenplanten. In de koude maanden kun je de kruidenplanten binnen achter het raam zetten.

Wormen voor je balkonplanten

Het klinkt misschien wat gek, maar in een tuin leven van nature ook wormen die de bodemstructuur van je planten verbeteren. Ze zorgen voor zuurstof in de aarde en zijn voor balkonplanten ook goed. Je kunt een enkele worm gerust in de pot met aarde van je plant zetten.


Geplaatst

in

,

door

Tags: