Zo maak je van een kinderkamer een stoere tienerkamer

De switch van kinderkamer naar tienerkamer kan best lastig zijn. Weg met de poppen, raceauto’s en ander speelgoed en tijd voor een meer volwassen look. In deze blog geef ik je een aantal ideeën voor tienerkamers die de overgang van kinder- naar tienerkamer zo soepel mogelijk maakt.

tienerkamer

Tienerkamer inrichten

Een tienerkamer inrichten kan best lastig zijn. Tieners weten vaak precies wat ze willen en hebben steeds minder de behoefte aan de hulp van ouders. Maar aangezien de kamer zich nog steeds in jouw huis bevindt en de kosten voor de herinrichting uit jouw portemonnee gaan komen, wil je je er waarschijnlijk toch wel een beetje mee bemoeien.

Probeer daarom samen met je zoon of dochter een plan te maken voor de herinrichting. Wat moet er weg en wat kan er blijven? Welke nieuwe dingen komen erbij en hoe gaan jullie er samen voor zorgen dat het een sfeervol geheeld wordt? Geef als ouder duidelijk je grenzen aan, maar probeer je tiener ook de ruimte te geven om met ideeën te komen.

Kies voor een andere basis

Een andere basis zoals een nieuw kleurtje op de muren of ander behang doet wonderen. Het is nu echt tijd om het behang met eendjes, auto’s, bootjes of iets anders ‘’kinderachtigs’’ de deur uit te doen en voor een elegantere basis te gaan. Ga voor neutrale kleuren op de muren voor een meer volwassen look en breng later kleur aan met accessoires. Nieuwe gordijnen of een nieuw kleed op de vloer zijn ook een simpele manier om een kamer te veranderen zonder heel veel nieuwe meubels te kopen.

Meubels voor de tienerkamer

Er zijn echter een aantal meubels die niet mogen ontbreken in een tienerkamer. Een belangrijk item wat waarschijnlijk nog niet in de kinderkamer te vinden was is een bureau. Een goed bureau mag niet ontbreken in een tienerkamer. Studeren op bed of in de woonkamer zorgt namelijk voor te veel afleiding. En bij een bureau hoort natuurlijk ook een goede bureaustoel. Creëer voor je tiener een plek van rust waarin ze kunnen studeren zonder al te veel afleiding.

Groot verschil met nieuwe accessoires

Nieuwe accessoires voor in de tienerkamer kunnen het verschil maken! Je kunt het zo duur maken als je zelf wil. Met een paar leuke gekleurde kussens, een nieuw dekbedovertrek en een paar mooie foto’s geef je de tienerkamer zo een nieuwe sfeer.

 

Er is één ding dat je vooral niet moet doen: zonder overleg de kamer van je zoon of dochter aanpassen. Ze hebben inmiddels de leeftijd dat ze het niet meer leuk vinden als jij in hun spulletjes gaat zitten rommelen. Ga samen opzoek naar wooninspiratie en maak er een leuk uitje van!


Geplaatst

in

door

Tags: