Zo kom je warm de winter door

Ken je dat ook? Opzien tegen de koude wintermaanden? En dan met name het moment dat je naar bed moet. Gewoon omdat het beestachtig koud is en je dan weer van de kou ligt te rillen in je bed. Je liever niet uitkleed en al helemaal niet onder die koude dekens in dat kille bed wilt kruipen. Het liefst zou je de hele avond bij de kachel of haard willen blijven zitten. Maar dat kan echt niet, het is tijd om te gaan slapen…

Koop een wollen dekbed voor de kou!

En dat terwijl je bovenstaande ellende echt kunt voorkomen, gewoon door een wollen dekbed aan te schaffen. Want wol heeft een belangrijke eigenschap. Het houdt warmte lang vast en dat wil dus ook zeggen dat het je lichaamswarmte goed vasthoudt. Het is niet voor niets dat men vroeger voornamelijk wollen onderkleding droeg in de winter! Van die lange grote onderbroeken waar je nu echt niet mee gezien wenst te worden. Een dekbed daarentegen is natuurlijk wel wenselijk. Zeker eentje die temperatuur regulerend is zoals wol dat doet.

Naast het feit dat wol zich snel aanpast aan jouw eigen lichaamstemperatuur heeft wol nog een andere eigenschap. Het neemt namelijk vocht op en houdt dit gedurende langere tijd vast. Slaap je dus in een onverwarmde kamer waar veel condens is dan zul je hier weinig van merken. Het bed zal niet klam aanvoelen, maar juist warm en comfortabel. Dit is ook een voordeel wanneer je erg transpireert. Ook dit vocht wordt door het dekbed opgenomen en dus koel je niet af maar blijf je lekker warm.

Zodra je dus onder de wol kruipt zal het dekbed zich aanpassen aan jouw lichaamstemperatuur en heb je het dus heerlijk warm. Dit blijft zo totdat je de volgende ochtend weer je bed moet verlaten. Een nieuw probleem dus, want onder een wollen dekbed wil je blijven liggen. Juist omdat het zo lekker warm is, waardoor uitslapen of vroeg gaan slapen ineens wel heel erg aantrekkelijk geworden is.

Wil je dus lekker warm de winter doorkomen dan moet je beslist eens overwegen een wollen dekbed aan te schaffen. Lusanna verkoopt verschillende warme wollen dekbedden, waardoor je er zeker een vind die bij je past. Of het nou om een gewoon dekbed gaat of een 4 seizoenen dekbed koud zul je het niet meer krijgen! Nooit meer liggen rillen in bed totdat het eindelijk warm is onder de dekens. En zonder kou slaap je toch een stuk beter!


Geplaatst

in

door

Tags: