Ik kom Amsterdam nooit uit, je hebt hier alles!

Grote kans dat je dit weleens hebt gehoord uit de mond van een echte amsterdammer. Zij stellen dat alles in amsterdam te vinden is wat je maar nodig hebt en dat je eigenlijk de stad dus niet uit hoeft. Klopt dit eigenlijk wel?

De creatieve stad Amsterdam

Amsterdam is een stad met een enorme creatieve sector. Nieuwe trends en uitvindingen komen vaak vanuit Amsterdam overwaaien naar de rest van Nederland. Dat is tegenwoordig bijvoorbeeld heel erg duidelijk te zien aan het aantal veganistische restaurants dat Amsterdam bijvoorbeeld telt. In de rest van Nederland wint veganisme ook aan populariteit. Ook is er in Amsterdam gewoon veel creativiteit, van kunstzinnige ZZP’ers tot grote kunstcentra als het Rijksmuseum. Alles wat hip is, is ooit geboren in Amsterdam.

Amsterdam als werkplek

Daarnaast is Amsterdam natuurlijk ook een plek met een enorme werkgelegenheid. Dan gaat het lang niet alleen om de Zuidas waar je allerlei mannen in pak rond ziet rennen. Door de omvang van de stad is er ook een enorme dienstensector. Er is veel werk in de horeca, in winkels en op andere plekken. Een echte amsterdammer die gewoon in de stad werkt, hoeft de stad dus ook eigenlijk niet uit.

Gezelligheid in Amsterdam

Amsterdam is natuurlijk ook gewoon een stad die enorm bruist. Als je in een dorpje woont, moet je deze vaak wel uit om goed uit te kunnen gaan. In Amsterdam zijn enorm veel plekken waar je even wat kan gaan drinken, met als meest bekende voorbeeld natuurlijk het Leidseplein. En niet alleen qua uitgaan is Amsterdam enorm gezellig, de winkels zijn ook altijd tot laat open. De Starbucks bij het Leidseplein is zaterdagnacht tot een uur of twee geopend. Je hoeft dus ook eigenlijk letterlijk de stad niet uit als je even boodschappen wil doen of op zoek bent naar recreatie, alles in amsterdam is tot laat open.

De Amsterdammer heeft dus wel gelijk als hij zegt dat alles in Amsterdam te vinden is. Toch is het wel een beetje een arrogante uitspraak. Alles wat je praktisch nodig hebt is wel in Amsterdam te vinden, maar de rest van Nederland biedt ook zoveel moois. Wat dacht je van de haven van Rotterdam, oude kerken in Brabant en de gezellige straten van Utrecht. Ook die mogen niet vergeten worden.


Geplaatst

in

door

Tags: