luxe badkamer

In een luxe appartement hoort een luxe badkamer!

De badkamer is ongetwijfeld één van de belangrijkste plaatsen voor ontspanning en comfort. Of je nu wil genieten van een goed boek in bad, weg wil dromen bij je favoriete muziek of gewoon ‘zen’ wil worden onder het geluid van het water, een luxe badkamer is een onmisbaar onderdeel van elk luxe appartement. De volgende tips helpen je het beste uit je badkamer te halen!

De beste tips voor een luxe badkamer

1. Ruimte creëren

Een luxe badkamer begint hoe dan ook met sanitairvoorzieningen (bijvoorbeeld op sanitairwinkel Megadump) in een strak en modern ontwerp. Zo is de badkamer voorzien van alle nodige comfort en voelt die nog steeds ruim aan. Je kan kiezen voor een ‘compact wandcloset’ om eenvoudig aan ruimte te winnen. Op het vlak van zitruimte hoef je hierbij echter niet in te boeten: enkel de achterkant van het toilet is korter!

Een toilet zonder spoelrand, eveneens verkrijgbaar op tal van webshops zoals sanitairwinkel Megadump, is eveneens een populaire trend. Ook kan je bijvoorbeeld een inloopdouche installeren zodat openslaande deuren geen ruimte in beslag nemen!

2. Een sunshower: perfect voor de luxe badkamer

Een sunshower geeft pas écht een luxueuze uitstraling aan de badkamer. Dankzij zo’n revolutionaire douche krijg je tijdens het wassen meteen heel wat UV-licht binnen dat noodzakelijk is voor de aanmaak van het gezondheidsbevorderende vitamine D. Het gevolg? Meer energie, een ontspannen gevoel en een betere bloedsomloop. Daarbij krijg je er ook een mooi gezond kleurtje van!

3. De beste badmeubels voor een luxe badkamer

Als je je badkamer luxueuzer wil maken dan moet je natuurlijk ook de juiste meubels kopen. Een ruim badmeubel met meerdere wastafels is een mooi begin aangezien je zo ’s morgens tegelijkertijd je tanden kan poetsen zonder elkaar te storen. Kies voor een keramiek wastafel in opvallende kleuren zoals blauw, groen en rood. Dit zijn erg populaire trends die vaak in luxe badkamers worden gebruikt!

4. Je badkamer als extra opbergruimte

Volstaat een gewoon badmeubel niet om je badspullen in weg te steken? Ga dan voor een stijlvolle kast die extra ruimte voorziet. Je kan kiezen voor een smalle, strakke kast in de hoek of een kast met een dubbele wand ander de deurspiegel om plaats te maken voor medicijnen en make-up. Spullen die zichtbaar zijn maken de badkamer immers meteen wat minder aangenaam om op te kijken en dat is precies wat je bij een luxe badkamer wil vermijden!

5. Een vrijstaand ligbad

Een vrijstaand bad implementeren in je badkamer is één van de beste manieren om luxe te creëren. Een dergelijke bad gebruik je niet enkel om je te wassen, het is ook een echte eyecatcher waarmee de stijl van de ruimte beter tot zijn recht komt. Van luxe ligbaden in klassieke stijl tot moderne, ronde baden in verschillende kleuren, de mogelijkheden zijn oneindig. Als je het echter graag nog een stapje verder neemt dan is een whirlpool ook een mogelijkheid!

6. Haal het beste uit je tegels

Al even onmisbaar voor een luxueuze stijl in de badkamer zijn natuurlijk de tegels op muren en vloer. Tegels geven je de mogelijkheid om verschillende combinaties te maken waardoor de uitstraling van je badkamer een niveau hoger getild wordt. Ga voor kleine tegels met een diagonaal patroon of grote tegels met fijne voegen om je badkamer groter te doen ogen!


Geplaatst

in

door

Tags: