wespennest

Waarom wespen in de stad meer overlast veroorzaken

Wespen komen overal in Nederland voor. Zowel op het platteland als in stedelijke gebieden hebben mensen last van de insecten die lelijk kunnen steken. In de stad zorgen wespen zelfs vaak voor meer overlast dan in minder dichtbevolkte dorpen. Dit komt omdat wespen prima in menselijke omgevingen kunnen overleven. Wespennesten komen zodoende ook vaak bij huizen in steden voor. Soms komen wespen zelfs vaker in steden voor omdat zij zich voeden met hetzelfde eten als wij mensen. In deze dichtbevolkte gebieden veroorzaken de wespen ook meer overlast omdat zij in de stad overal dicht bij mensen in de buurt leven. Een ongediertebestrijding houdt zich daarom regelmatig bezig met wespen bestrijden in de stad. Door de grotere mate van overlast wordt de specialist in het ongedierte bestrijden immers sneller ingeschakeld.

Plekken waar wespennesten in de stad voorkomen

In tegenstelling tot bijen voeden wespen zich niet met nectar of polm van bloemen en planten. Zij zijn in plaats daarvan op zoek naar zoetigheden als voeding. Vaak komen ze daarbij uit op menselijke etensresten. Je zal daarom wespen vaak rond bijvoorbeeld een container of vuilnisbak zien vliegen. Meer overlast veroorzaken de wespen wanneer ze in de zomer iets van je drankje proberen mee te pikken op het moment dat je lekker in de tuin van de zon aan het genieten bent. Papierwespen zijn een wespensoort die zonder enig probleem een nest op verschillende plekken in de stad kunnen beginnen. Zij maken hun wespennest met vezels en een soort van speeksel dat uiteindelijk op papier lijkt. Zo’n wespennest kan je bijvoorbeeld op zolder, onder een dakpan of dakgoot tegenkomen. Mocht je de wespennesten signaleren. Schakel dan een ongediertebestrijding in om het wespennest te verwijderen.

Een wespennest verwijderen voordat overlast te groot wordt

Bij de eerste signalering van een wespennest in of rond je woning moet meteen actie ondernomen worden. Wespen gedijen namelijk altijd goed in de bewoonde wereld van een stad en je kan er dan ook zeker van zijn dat het wespennest en het aantal wespen gaan groeien. Een wespennest verwijderen is in het begin nog makkelijk. Als het nest uit slechts een aantal wespen en de koningin bestaat kan je deze met enige voorzichtigheid makkelijk zelf verwijderen. Een wespennest verwijderen met honderd of zelfs duizenden wespen is een ander verhaal. Vergeet niet dat de wespen kunnen steken en dat zij hun nest agressief zullen verdedigen als zij het gevoel hebben aangevallen te worden. Wespen kunnen bovendien meerdere keren steken. Dit wordt vaak nog weleens vergeten omdat de insecten worden verward met bijen die sterven na een steek. Bij wespen is dit niet het geval. Het verwijderen van een wespennest kan je daarom beter door een ongediertebestrijding laten doen.


Geplaatst

in

door

Tags: