Een barbecue kopen: wat voor mogelijkheden zijn er op het gebied van barbecues?

Als het lekker weer is, halen veel mensen de barbecue uit de garage om de lekkerste grillgerechten te maken. Vind jij het ook heerlijk om te grillen in de zomer, maar is jouw barbecue eigenlijk wel aan vervanging toe? Dan kun je een nieuw exemplaar kopen. In dit artikel lees je welke mogelijkheden er zijn op het gebied van barbecues, zodat je precies weet wat voor soort producten er allemaal verkocht worden.

De houtskoolbarbecue

Een houtskoolbarbecue is het meest authentieke model, die gebruik maakt van brandend houtskool om vlees te grillen. Maak je vlees klaar met de houtskoolbarbecue, dan krijg je die echte barbecuesmaak. Dit komt door de verbranding van de houtskool, die het vlees een rokerige smaak geeft. Wel duurt het iets langer om een houtskoolbarbecue klaar te maken voor gebruik. Heb je voldoende geduld om de barbecue aan te steken en goed te laten branden tijdens het grillen, dan is de houtskoolbarbecue zeker iets voor jou.

De gasbarbecue

De gasbarbecue is een wat moderner model. Dit model gebruikt geen houtskool om jouw vlees te grillen, maar werkt met gas. Dit werkt allemaal iets gemakkelijker en sneller dan bij een houtskoolbarbecue, maar het vlees van de gasbarbecue heeft wel minder die authentieke barbecuesmaak. Dit komt omdat er geen houtskool verbrand wordt en het vlees dus geen rokerige smaak krijgt.

De elektrische barbecue

Een elektrisch model werkt niet met houtskool of met gas, maar met stroom. Dit betekent dat je de barbecue in het stopcontact moet doen, even op moet laten warmen (+/- 10 minuten) en vervolgens kunt gebruiken. Erg handig, maar ook hier ontbreekt de authentieke barbecuesmaak. Een ander nadeel van dit model, is dat je altijd een stopcontact of verlengsnoer moet hebben om deze barbecue te kunnen gebruiken.

De kamado

Een kamado is een keramische kuip met een zware deksel, die je kunt gebruiken om verschillende soorten gerechten te bereiden. Je kunt op lage temperatuur grillen met de kamado, maar je kunt ook hoge temperaturen gebruiken met dit zware, keramische apparaat. Het enige nadeel van een kamado, is dat deze barbecue vrij zwaar is. Je kunt de kamado wel verplaatsen, maar dit kost je wel veel moeite.

De rookoven

Een rookoven wordt gebruikt om verschillende soorten gerechten met een authentieke rooksmaak te bereiden. Omdat een rookoven gesloten is, trekt de rook van de barbecue optimaal in het voedsel dat in de rookoven bereid wordt. Ook handig: er zijn verschillende soorten houtsnippers voor rookovens verkrijgbaar, die allemaal een andere smaak aan jouw gerechten geven. Het enige nadeel van de rookoven, is dat het even duurt voor je dit oventje kunt gebruiken. De rookoven moet namelijk vrij lang opwarmen.

De buitenkeuken

Vind je het heerlijk om te barbecueën, maar vind je de meeste barbecues zo onhandig om op te werken? Dan kun je een buitenkeuken aanschaffen. Een buitenkeuken heeft niet alleen meerdere branders om goed te kunnen grillen, maar heeft bovendien een klein werkblad. Hier kun je bijvoorbeeld borden met vlees op zetten, zodat je wat comfortabeler kunt barbecueën. Een buitenkeuken werkt over het algemeen altijd op gas.


Geplaatst

in

door

Tags: