verschillende soorten badkamervloeren

De verschillende soorten badkamervloeren

Als je bezig bent met het renoveren van je badkamer, dan zal je ook een nieuwe badkamervloer moeten uitkiezen. Die keuze hangt natuurlijk sterk af van je voorkeur, en de interieurstijl die wilt voor je badkamer. Maar het kan handig zijn om te weten waaruit je kunt kiezen. Om die reden hebben we enkele populaire soorten badkamer vloeren voor jou op een rijtje gezet!

Kurkvloeren

Kurkvloeren worden het meest gebruikt voor in badkamers, en dat is natuurlijk niet voor niets. Een kurkvloer heeft een mooie luxueuze uitstraling en een goede isoleer waarde. Daarnaast is kurk een uitstekend materiaal voor vochtige plaatsen, omdat het water absorbeert. Kurkvloeren passen mooi in een landelijk interieur, maar geven ook een strakke uitstraling aan een modern interieur. Het nadeel van kurkvloeren is dat deze meestal prijzig zijn.

Een gietvloer

Ook gietvloeren worden vaak gekozen als badkamervloeren. Kies je voor een gietvloer dan heb je eindeloze keuze uit verschillende kleuren en patronen. Dit zorgt ervoor dat ze mooi passen in elk interieur. Bovendien bespaar je jezelf heel wat kuiswerk, want gietvloer is een vloer zonder naden waardoor er geen vuil op lastige plekken kan kruipen. Gietvloeren zijn ook een goede keuze voor je badkamer omdat ze waterdicht zijn en stof afstotend.

Badkamertegels

In de meeste badkamers wordt er gebruik gemaakt van badkamertegels. Dit voor de badkamer extra uitstraling te geven, maar ook voor bescherming van de wanden tegen vocht. Je kan niet enkel opteren om badkamertegels op je wanden te plaatsen, maar voor een strakke, doch speelse look kan je die tegels laten doorlopen op de vloer. Je kan kiezen voor exact dezelfde tegels of een combinatie van kleine en grote tegels voor een specialer effect.

Marmervloeren

Ben je opzoek naar een badkamervloer met een luxueuze uitstraling? Dan is marmer de beste keuze die je kunt maken. Geen enkele badkamervloer die zoveel luxe en klasse uitstraalt dan marmer. Het nadeel van marmer is wel dat het erg prijzig is. Marmer is dus zeker niet voor iedereen weggelegd!

Parket of laminaat

Heb je graag een gezellige woning met een natuurlijke uitstraling? Dan is parket of laminaat voor je badkamervloer een goede keuze! Er is geen badkamervloer die een meer natuurlijke uitstraling geeft. Wel is het belangrijk om te kiezen voor hardhout of voor houten vloeren met een beschermlaag (zodat ze waterafstotend zijn).


Geplaatst

in

door

Tags: