visgraten houten vloer

Waarom een visgraat houten vloer in je nieuwe woning? Lees het hier!

Interieur inspiratie opdoen voor de vloer? Lees snel verder!

Wanneer je een nieuwe woning gaat kopen en deze geheel naar eigen smaak wilt inrichten, moet je onder meer nadenken over het soort vloer dat je in huis wilt neerleggen. De keuze op dit gebied is behoorlijk groot. Zo kun je een gietvloer laten leggen, kiezen voor tegels of een houten vloer (laminaat of parket) plaatsen. Steeds vaker kiezen woningeigenaren voor het leggen van een visgraat houtvloer. We hebben via een interieur blog voor vrouwen interieur inspiratie opgedaan die we graag met je willen delen. Interieur inspiratie op het gebied van visgraat vloeren. Met name de vele voordelen van dit type vloeren is interessant. Verder zijn er uiteenlopende mogelijkheden om visgraatvloeren in jouw interieur te integreren.

Wat wordt er precies bedoeld met vloeren met visgraatmotief?

Visgraatvloeren zijn al enkele jaren trendy in woonland. Bij een visgraatvloer wordt er gebruikgemaakt van houten vloerplanken die dezelfde lengte hebben. Ze worden echter niet horizontaal of verticaal gelegd, maar in een trapsgewijs patroon. Omdat de vormen lijken op een vissengraat, worden deze houtvloeren visgraatvloeren genoemd.

De voordelen en keuzemogelijkheden van visgraatvloeren

Het fenomeen visgraatvloeren, zo heb je misschien wel eens gelezen op een interieurblog, biedt de nodige voordelen. Een eerste voordeel is uiteraard het sfeerverhogende effect van een visgraatvloer. Vloeren met visgraatvormen zorgen voor een extra gezellig gevoel. Een tweede pro is dat ze tegelijk in nagenoeg elk type interieur passen. Of je nu van een supermoderne, klassieke of een Scandinavische woonstijl houdt: met visgraat is het allemaal mogelijk. In de derde plaats zijn visgraat vloeren interessant omdat ze voordelig zijn in de aanschaf. Bij goede woonwinkels of bouwmarkten zijn ze doorgaans voor aantrekkelijke prijzen per m2 verkrijgbaar. Verder zijn visgraatvloeren geliefd omdat je dit vloertype uitstekend kunt combineren met vloerverwarming. De vloer trekt hierdoor niet krom en zorgt mede voor een aangenaam binnenklimaat in huis. Ten slotte zijn de ruime keuzemogelijkheden aan visgraatvloeren interessant. Ze passen bij elke woonstijl en zijn in uiteenlopende motieven (klein, groot, breed en smal) te krijgen. Oriënteer je bij een of meer aanbieders goed op de mogelijkheden en koop een vloer die past bij jouw specifieke wensen. Alvast veel vloerplezier toegewenst, want visgraatvloeren betekenen meer genieten van je woning!


Geplaatst

in

door

Tags: