ruimte optisch vergroten

De rol van spiegels in je interieur

Ben jij iemand die een spiegel alleen maar associeert met de badkamer? Dan wordt het misschien tijd om je blik wat te verruimen. Een spiegel is zoveel meer dan een gebruiksvoorwerp. Spiegels in je woonkamer zijn helemaal in en wanneer je gaat spelen met spiegels zorg je voor een fantastische upgrade van je interieur.

Ruimte optisch vergroten

Een kleine ruimte lijkt plots zoveel groter wanneer er een spiegel hangt. Je kan kiezen voor één spiegel of spelen met spiegels en zelfs een hele wand creëren. Steeds reflecteert een deel van de ruimte in de spiegel en dit optische bedrog zorgt ervoor dat elke kamer een stuk groter lijkt. En het is nog handig ook!

spelen met spiegels

Lichtinval regelen

Last van donkere hoeken? Met spiegels in je woonkamer kan je ervoor zorgen dat het licht van buiten erin reflecteert en op die manier lijkt alles veel lichter en luchtiger. Kies je voor ronde spiegels, dan doorbreek je het strakke en hoekige en blaas je nieuw leven in je interieur. Het is zelfs mogelijk om met een spiegel het effect van een raam na te bootsen. Extra handig opnieuw voor kleine ruimtes.

Als decoratief element

Een spiegel is natuurlijk in de eerste plaats ook mooi als versiering van een wand. En bovendien zoveel goedkoper dan een kunstwerk. Probeer eens een kandelaar of plant voor je spiegel te plaatsen. Het effect is een echte eyecatcher voor je interieur. Door af te wisselen met kleuren en formaten creëer je een stijlvolle woonst.

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand …

Zoals je merkt, biedt een spiegel heel veel mogelijkheden. Het zou jammer zijn om die enkel als gebruiksobject te zien. Je ruimte optisch vergroten, lichter maken of mooi aankleden? Ver hoef je niet te zoeken. Een spiegel is veelzijdig en heeft het allemaal. Voor elk soort interieur is er wel iets wat past. En vind je niet direct je ding, dan kan je een spiegel op maat laten maken. Het resultaat zal steeds een meerwaarde betekenen.


Geplaatst

in

door

Tags: