gordijnen en behang

Geef je interieur een frisse look met nieuw behang

Het interieur snel en voordelig opfrissen? Dat kun je prima doen door te kiezen voor nieuw behang. Op het gebied van behang stijlen is alles mogelijk tegenwoordig. Naast het behang vernieuwen, is het aan te raden om hierbij ook meteen de gordijnen mee te nemen. Gordijnen en behang zorgen in combinatie voor een woonkamer die er weer helemaal fris en eigentijds uitziet. Maar hoe kies je slim nieuw behang uit de behang stijlen die allemaal beschikbaar zijn? Eri s namelijk enorm veel keuze qua behangsoorten. En hoe kun je gordijnen en behang visueel goed op elkaar afstemmen? We hebben enkele nuttige tips voor je verzameld om jouw interieur met passende behang stijlen op te frissen!

1. Het soort ruimte is belangrijk

Een eerste overweging die je moet maken bij het kiezen van behang, is in welk ruimte dit moet komen. Wil je bijvoorbeeld gordijnen en behang gaan plaatsen in de woonkamer, slaapkamer of in een andere ruimte? In de slaapkamer wil je natuurlijk lekker kunnen slapen en een rustige sfeer scheppen. Tegelijk ben je in de woonkamer meer in beweging en kun je daarom kiezen voor een lichtere behangvariant.

2. Welke interieurstijl streef je na?

Behang is een enorme sfeermaker, omdat deze overal zichtbar is en een groot oppervlakte bedekt. Daarom is het verstandig goed na te denken over de sfeer die je nastreeft. Wil je een moderne ruimte? Dan kun je kiezen voor een behang met eigentijdse motieven of voor een felle kleur. Houd je meer van traditioneel en klassiek, dan stem je hierop natuurlijk het behang ook af door te kiezen voor veilige kleuren als lichtbruin, wit of beige.

3. Kies voor een combinatie van behangstijlen

In het interieur kun je behangstijlen ook mooi met elkaar combineren. Dit werkt met name goed als je kiest voor behang van één en hetzelfde merk. Vaak passen de diverse ontwerpen van één behangmerk goed bij elkaar, ondanks dat de stijl anders is.

4. Een print geeft extra uitstraling

Wil je de woonkamer of slaapkamer iets minder is laten ogen, ga dan voor behang met een print. Houd hierbij in de gaten dat veel kleinere prints drukker ogen dan grotere prints. Idealiter kies je in de slaapkamer dan ook voor rustige, grotere prints in plaats van kleinere.


Geplaatst

in

door

Tags: