Wil je graag wat nieuws in je eethoek? Zoek dan een eettafel die perfect aansluit in het geheel. Er zijn wel wat zaken waar je op dient te letten, hier vind je enkele tips.

Kijk naar jouw stijl

Heb je al een bepaalde stijl in je interieur? Dan is het natuurlijk logisch dat je de eettafel in dezelfde stijl aanhoudt. In een industrieel interieur kan je stoere industriele tafels neerzetten. Deze zijn typerend dankzij het gebruik van metalen en houten elementen, ze geven een robuuste en authentieke uitstraling. Dat geldt ook voor de landelijke stijl: een mooie en warme houten eettafel past dan perfect in het plaatje. En natuurlijk vind je in een modern geheel een tafel met bijvoorbeeld een uiterlijk waarbij gebruik wordt gemaakt van hoogglans materialen en unieke vormen. Als je nog geen stijl hebt of weet doe je er goed aan om eens te kijken naar de huidige trends en bijpassende meubels. Wie weet vind je iets wat je helemaal geweldig vindt!

Vormen zijn belangrijk

Wanneer je een stijl hebt die bij jou past, doe je er goed aan om te kijken of de eettafel wel echt past in de ruimte. Je hebt namelijk zowel vierkante als ronde eettafels. Zoek welke symmetrie goed aansluit bij de andere meubels. Met een rechthoekige bank, vloerkleed en salontafel kies je natuurlijk ook een rechthoekige eettafel. In een speels interieur kan juist een ronde eettafel weer beter tot zijn recht komen. Hou er wel rekening mee dat een ronde tafel minder eetruimte heeft. Maar als je van knus en gezellig eten houdt, is het natuurlijk een ideale oplossing.

Materiaal en het onderhoud

Elke eettafel heeft een uniek ontwerp, maar ook een bepaald onderhoud. Houten en industriele tafels hebben vaak bijvoorbeeld olie nodig om het hout er goed uit te laten zien. Daarbij kunnen vlekken best snel in houtwerk trekken, dat is dus iets om rekening mee te houden. Moderne eettafels hebben het grote voordeel dat ze erg makkelijk in onderhoud zijn, vlekken heb je zo schoongemaakt en ze zijn goed waterbestedig. Daarentegen heb je bij deze tafels wel meer kans op krassen. Dit zijn opties die je kunt afwegen voordat je daadwerkelijk een tafel koopt.